2012 m. kovo 9 d., penktadienis

Hasselback bulvės

Labai lengvai paruošiamas, vėlgi švediškas šaknis turintis garnyras (kažin kodėl pas mane tiek daug švediškų patiekalų, jei gyvenu Norvegijoj... hmm). Labai išalkus, galima valgyti ir vienas. Receptas toks paprastas, kad gali pagaminti ir vaikas. Kaip jau daug kartu esu sakęs, paprastume genialumas!
Pirmą kartą šios nuostabios bulvės buvo pagamintos Stockholme, Hasselbacken restorane. Iš čia ir jų pavadinimas. Daug kas klaidingai mano, kad jas reikia apibarstyti smulkintais lazdyno riešutais (hassel - lazdyno riešutas). Žinoma, kodėl gi ne, tačiau originaliame recepte to nėra.


Reikia:
500 gr bulvių
150 gr sviesto
5 v.š. džiūvėsėlių

Bulves nuskutame ir įpjauname plonomis, apie 0,5 cm riekelėmis. Reikia pjauti beveik per visą bulvę, palikti tik kokį 0,5 cm kad visa bulvė laikytusi neiširusi. Ištirpdome pusę sviesto ir aptepame ar apipilame juo į formą sudėtas bulves.
Šauname jas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 minučių. Išimame, apibarstome džiūvėsėliais ir apipilame likusiu sviestu. Kepame dar 20 minučių, kol gražiai apskrus. Galima patiekiant pabarstyti kapotomis petražolėmis.
Skanaus!


15 komentarų:

  1. Ech..aš niekad kantrybės neturiu orkaitėje bulves kept :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Graziai ir skaniai atrodo.Ar kepi neuzdenges folija? ir kokiame aukstyje?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kantrybes tikrai nereikia daug, galima jas beje kepti su kazkuo kitu, ijungus ventiliatoriaus fukcija.
    Skandinave, uzdengti folija nereikia, kepk orkaites viduryje :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jetau, kaip skaniai atrodo. Kepsiu ir as jas siandien :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kad nepersipjautų kiaurai, bulvę įdedam į šaukštą ir tada jame
    pjaustom :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aha pamirsau parasyt apie sauksta, bet mano atveju jis nelabai tiko, nes bulves neatitiko sauksto formos, puse bulves butu vistiek persipjove :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As dedu tarp susi lazdeliu tai padeda neipjauti iki galo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kaip gražiai ir gardžiai atrodo. Tik kažin ar mano neprognozuojamoj dujinėj ar pavyktų :) gal prie progos išmėginsiu

    AtsakytiPanaikinti
  9. Paprasta ir tikrai manau skanu, gal dar kokių salotų prie jų, manau būtų apsivalgymas:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dazniausiai, tai kas paprasta buna labai skanu :) tik dar dazniau zmones persistengia su ingredientu ir prieskoniu kiekiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai skanios bulvės or ir atrodo fantastiškai (drąsiai galima dėt ant švenčių stalo garnyrui :) ) kepiau jau ne kartą, ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aciu aciu, preita savaitgali dejau ant proginio stalo, neliko anei bulveles :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kur tau liks,kai atrodo graziau negu nuotraukoje ir skonis nepakartojamas. Aciu kad buvo suteikta garbe paragauti.

    AtsakytiPanaikinti