Pirmą kartą šios nuostabios bulvės buvo pagamintos Stockholme, Hasselbacken restorane. Iš čia ir jų pavadinimas. Daug kas klaidingai mano, kad jas reikia apibarstyti smulkintais lazdyno riešutais (hassel - lazdyno riešutas). Žinoma, kodėl gi ne, tačiau originaliame recepte to nėra.
Reikia:
500 gr bulvių
150 gr sviesto
5 v.š. džiūvėsėlių
Bulves nuskutame ir įpjauname plonomis, apie 0,5 cm riekelėmis. Reikia pjauti beveik per visą bulvę, palikti tik kokį 0,5 cm kad visa bulvė laikytusi neiširusi. Ištirpdome pusę sviesto ir aptepame ar apipilame juo į formą sudėtas bulves.
Šauname jas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 minučių. Išimame, apibarstome džiūvėsėliais ir apipilame likusiu sviestu. Kepame dar 20 minučių, kol gražiai apskrus. Galima patiekiant pabarstyti kapotomis petražolėmis.
Skanaus!
Ech..aš niekad kantrybės neturiu orkaitėje bulves kept :)
AtsakytiPanaikintiGraziai ir skaniai atrodo.Ar kepi neuzdenges folija? ir kokiame aukstyje?
AtsakytiPanaikintiKantrybes tikrai nereikia daug, galima jas beje kepti su kazkuo kitu, ijungus ventiliatoriaus fukcija.
AtsakytiPanaikintiSkandinave, uzdengti folija nereikia, kepk orkaites viduryje :)
Jetau, kaip skaniai atrodo. Kepsiu ir as jas siandien :)
AtsakytiPanaikintikad nepersipjautų kiaurai, bulvę įdedam į šaukštą ir tada jame
AtsakytiPanaikintipjaustom :)
Superinė idėja :)
AtsakytiPanaikintiAha pamirsau parasyt apie sauksta, bet mano atveju jis nelabai tiko, nes bulves neatitiko sauksto formos, puse bulves butu vistiek persipjove :)
AtsakytiPanaikintiAs dedu tarp susi lazdeliu tai padeda neipjauti iki galo.
AtsakytiPanaikintiKaip gražiai ir gardžiai atrodo. Tik kažin ar mano neprognozuojamoj dujinėj ar pavyktų :) gal prie progos išmėginsiu
AtsakytiPanaikintiPaprasta ir tikrai manau skanu, gal dar kokių salotų prie jų, manau būtų apsivalgymas:)
AtsakytiPanaikintiDazniausiai, tai kas paprasta buna labai skanu :) tik dar dazniau zmones persistengia su ingredientu ir prieskoniu kiekiu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanios bulvės or ir atrodo fantastiškai (drąsiai galima dėt ant švenčių stalo garnyrui :) ) kepiau jau ne kartą, ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikintiAciu aciu, preita savaitgali dejau ant proginio stalo, neliko anei bulveles :)
AtsakytiPanaikintiKur tau liks,kai atrodo graziau negu nuotraukoje ir skonis nepakartojamas. Aciu kad buvo suteikta garbe paragauti.
AtsakytiPanaikintilabai skanus receptas, ačiū jums
AtsakytiPanaikinti