2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Traški duona, knekkebrød.

Labai sveika ir "draugiška" pilvui bei žarnynui duonelė. Tokia duona labai populiari Skandinavijoje, Švedijoje galima rasti tūkstančius rūšių traškios duonelės. Gali būti kepama su įvairiausiais ingredientais, bei įvairiais miltais. Geriausiai tinka rupaus malimo ruginiai ar speltos miltai. Duoną iškepti itin paprasta, o valgyti skaniausia su paštetu, sūriu ar tiesiog vieną vietoj bulvinių traškučių.

Reikia:
400 ml. avižų (norvegijoje naudojame presuotas ir apvirtas avižas, kaip avižinei košei)
400 ml. rupių ruginių miltų
100 ml. lukštentų saulėgražų
100 ml. linų sėmenų
100 ml. lukštentų moliūgų sėklų
100 ml. sezamų
1 a.š. druskos
1 v.š. medaus
700 ml. vandens


Sumaišome visus ingredientus dubenyje. Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių.
Imame vieną kepimo popieriaus lapą (dydis toks kaip kepimo skardos), dedame trečdalį tešlos truputį palyginame, dedame kitą kepimo popieriaus lapą ant viršaus ir atsargiai pakočiojame kad padengtų visą popieriaus plotą. Dedame į skardą ir viršutinį lapą atsargiai nuimame. Picos pjaustykle padaliname tešlą į 12 dalių. Tą patį pakartojame su kitomis 2-jomis skardomis.



Šauname į orkaitę 40-čiai minučių. Laikui praėjus vos pradarome orkaitę ir kepame 10 minučių. Šiuo momentu aš patarkavau šiek tiek Džiugo sūrio. 
Praėjus laikui orkaitę uždarome ir dar pakepame 10 minučių.
Atvėsiname ant grotelių ir laikome maišelyje ar sandarioje dėžutėje.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą