2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Gaivios sašimi salotos

Labai gaivios pavasariškos salotos su puikiu skonių deriniu. Naudoti rekomenduotina tik aukščiausios kokybės, šviežią lašišos filė, "sashimi grade".
Norvegijoje naudojame "Salma" markės lašišą.


Reikia:

100 gr. geriausios kokybės lašišos filė
1 avokado
mėgstamų salotų
1/2 granato vaisiaus
ryšulėlio kalendros lapelių
1 mango
poros šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
poros šaukštų sojos padažo sumaišyto su šaukštu citrinos sulčių

Salotas išdėliojame lėkštėje, plonai supjaustome lašišą, mangą bei avokadą.
Dedame viską ant salotų, pabarstome granato sėklomis bei pašlakstome aliejumi bei padažu.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Atrodo labai skaniai ir svarbiausia - sveikai :) Ir net nedaug ingredientų, bet kažkaip viskas dera. Tik va dėl kalendros visada baidausi - nežinau, kur ją naudoti.. Visada įsivaizdavau, kad ji labiau mėsą kepant tinka. Taip pat neseniai atradau judros aliejų - niekad nebuvau apie tokį girdėjusi, bet pasirodo jis labai maistingas ir naudingas žmogui - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomybes/supermaistas Sezamų aliejaus nesu naudojusi, tačiau manau, kad jis gan aštroko skonio, taip? Judros aliejus taip pat aštroko skonio, tad manau, kad puikiai būtų galima juo pakeisti sezamų ar netgi maišyti juos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Judros aliejaus dar ragauti neteko, sioms salotoms manau geriausia butu maisyti, nes skrudintu sezamu aliejus labai sioms salotoms tinka.

    AtsakytiPanaikinti