2015 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Bulviniai vafliai su sūriu

Puikus bulvių košės likučių panaudojimo būdas. galima valgyti pusryčiams, vienus tiesiog su grietine arba kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Šiuos vaflius galima gaminti tiek iš likusios bulvių košės tiek ir iš likusių po pietų virtų bulvių. Iš išorės traškūs ir apskrudę, viduje minkšti tikrai patiks orkaitėje keptų "švilpikų" mėgėjams!


Reikia:
500 ml. bulvių košės (arba 5-6 virtų bulvių)
2 kiaušinių
2 v.š. aliejaus
50 ml. kefyro ar rūgpienio
100 gr. miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. valgomosios sodos
200 gr. tarkuoto sūrio
keletas svogūnų laiškų (galima ir nedėti)

Jeigu naudojame virtas bulves, tai pirmiausia reikėtų jas gerai sutrinti ir įpilti pusę puodelio pieno, kad būtų panašu į bulvių košę.
Dubenėlyje sumaišome rūgpienį, kiaušinius ir aliejų. Įmaišome bulvių košę, sūrį bei laiškinius svogūnus jei naudojame.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą bei supilame juos į bulvinę tešlą.
Gerai viską sumaišome, masė turėtų gautis ne per skysta, gerokai tirštesnė nei įprastų vaflių "širdelių".
Idealiausia būtų kepti belgiškų vaflių keptuvėje. Dedame po didelį šaukštą tešlos, šiek tiek paskirstome ir kepame kol viršus apskrus, o vidus bus iškepęs.
Pagardiname šaukštu grietinės ir skanaujame.
Skanaus!



1 komentaras: