2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Pusryčių blynai su obuoliais

Čia kaip gerai žinomame posakyje - "kartą paragavęs, negali sustot". Iškepiau šių blynų vieną kartą, vaikai dabar prašo vėl ir vėl. Taigi, dabar mes juos valgom pusryčiams bent vieną kartą per savaitgalį. Nesakyčiau, kad jie yra labai jau greitai iškepami, ypač jei reikia prikepti didesniam žmonių kiekiui... Nebent kepti iškart dviejose keptuvėse, tada būtų iš tikro greičiau. Tačiau ingredientų jiems reikia visiškai paprastų, na gal klevų sirupas sutinkamas ne kiekvienoje virtuvėje. Laikas jo isigyti, nes šie blynai gardžiausi tik su juo.


Reikia (2 suaugusių ir 2 nedidelių vaikų pusryčiams):
1 obuolio
1 puodelio miltų
1 puodelio pieno
1 kiaušinio
1/3 puodelio cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto arba 1/2 a.š. cinamono
klevų sirupo aptepimui

Obuolį sutarkuojame "burokine" tarka, nulupti nebūtina, tačiau jei vaikai su odele nelabai valgo, galima tą ir padaryti. Į dubenį pilame visus ingredientus (išskyrus klevų sirupą) ir gerai šluotele išmaišome.
Imame nedidelę keptuvę, įkaitiname, vos vos patepame sviestu ir pilame mažą samtelį tešlos (blynas turi būti šiek tiek storesnis už lietinį). Paskirstome po visą keptuvę. Kai viršuje pradeda kilti burbuliukai, o apačia gražiai paruduoja, blyną apverčiame, pilame ant jo nepilną valgomajį šaukštą klevų sirupo ir tolygiai paskirstome šluotele. Kepame dar keletą minučių kol apačia paruduos, tada blyną dar kartą apverčiame ir pakepame pusę minutės, kad klevų sirupas vos karamelizuotųsi.
Dedame blyną į lėkštę, keptuvę greitai pavalome popieriniu rankšluosčiu, kad likęs sirupas nepradėtų degti ir nesugadintų kito blyno. Vėl patepame sviestu ir toliau kepame gardžiuosius blynus.
Patiekiame su grietine, mėgstama uogiene, ar kaip mūsų mažieji mėgsta labiausiai - su šokolado ir karamelės padažu.
Skanaus!

O čia įrodymas, kad šie blynai mūsų šeimoje - favoritas




3 komentarai:

  1. Mes irgi labai megstame blynus su obuoliais, turim keleta megstamu receptu :) Isbandysim ir jusu recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geriausi maisto kritikai - vaikai, o ypac desertu. Jei jiem patinka, tai matyt is tikro labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ant situ blynu uogienes jau nereikia :)

    AtsakytiPanaikinti