2014 m. balandžio 9 d., trečiadienis

Neminkoma duona su šokoladu

Dar vienas neminkomos duonos variantas, kuris patiks tikriems šokolado mėgėjams. Labai skanu pusryčiams su stikline pieno ar arbatos puodeliu. Tinka ir prie kavos sekmadienio pusryčiams. Tiesiog laužkite dideliais gabalais dar šiltą ir mėgaukitės.


Reikia:
500 gr. kvietinių miltų
1 1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. sausų mielių 
1 v.š. cukraus
200 ml vandens
200 ml pieno

Įdarui:
150 gr. tamsaus šokolado
40 gr. sviesto


Sausus duonos ingredientus sumaišome dubenyje, supilame pieną ir vandenį. Viską gerai sumaišome ir paliekame 12-18 valandų, apdengtą maistine plėvele.

Pasiruošiame įdarą. Jis gali stovėti šaldytuve iki kol jo mums prireiks. Šokoladą sulaužome mažesniais gabaliukais ir metame į virtuvinį kombainą (jei neturite kombaino, galite smulkiai sukapoti peiliu). Sukapojame, kol taps vos ne miltelių koncistencijos. Sudedame sviesta ir "sukame" kombainu kol pradė formuotis didesni gabaliukai. Jei iškarto nenaudojame, dedame į šaldytuvą.

Tešlai pagulėjus  12-18 valandų, verčiame ją ant miltais pabarstyto stalo ar kepimo popieriaus. Dedame saują įdaro ir "įlankstome" jį į duoną. Dedame dar ir vėl lenkiame tešlą tol kol sunaudojame visą šokolado įdarą. Atrodo štai taip:


Dedame duoną lenkimo siūle žemyn ant gerai miltais pabarstyto rankšluoščio ir apdengiame. Leidžiame pakilti 2 valandas.
Likus pusvalandžiui iki kildinimo pabaigos įjungiame orkaitę ir nustatome 250 laipnių temperatūrą. Į ją dedame špižinį/ketaus puodą su dangčiu. Po pusvalandžio traukiame įkaitusį puodą lauk, verčiame į jį duoną (siūle aukštyn), dedame dangtį ir kepame 30 minučių 250-ties laipsnių temperatūroje, po to nuimame dangtį ir kepame dar 15 minučių sumažinę temperatūrą iki 220 laipsnių.
Atšaldome ant grotelių.
Niekaip negaliu nuspręsti - duona tai, ar pyragas?
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Dar nesu kepus neminkomos duonos. Saldi skamba puikiai. Rašausi į savaitgalio Must do :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puiki duona, tikrai rekomenduoju isbandyti ir kitus variantus, ne tik saldžią :)

    AtsakytiPanaikinti