2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Pikantiškas briedienos/jautienos troškinys

Šį troškinį gaminau lėtpuodyje/slowcooker, tačiau galima gaminti ir įprastu būdu, tik reikės šiek tiek daugiau sultinio, tiek, kad apsemtų mėsą. Dedami prieskoniai duoda pikantiškumo ir maloniai sušildo šaltą žiemos vakarą. Galima gaminti su briediena (mano atveju, didelis AČIŪ  D ir A už puikų gabaliuką), jautiena ar veršiena. Lėtpuodyje net ne patys geriausi mėsos gabaliukai išsitroškins idealiai.



Reikia:
1 v.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 kg mėsos be kaulų, supjaustytos 3-4 cm gabalais
druskos ir pipirų
2 vidutiniai svogūnai, sukapoti
1 puodelis sauso raudono vyno
1 puodelis mėsos sultinio
3 v.š. pomidorų pastos
2 v.š. miltų
1/4 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių (sutryniau grūstuvėje)
1/4 a.š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto

Didelėje, storadugnėje keptuvėje, ant didesnės ugnies ištirpdome sviestą su aliejumi. Mėsos gabaliukus nusausiname ir dedame į keptuvę, bet tik neperkrauname, lai gabaliukai kepa laisvai, nesusigrūdę. Apkepame iš visų pusių. Dedame į lėtpuodį ir apkepame likusius gabalėlius. Pabarstome druska ir pipirais.
Ugnį sumažiname iki vidutinės, sudedame svogūnus ir pastoviai maišydami kepame, kol svogūnai suminkštės. Supilame vyną, ir paverdame apie 1 minutę maišydami ir gramdydami nuo dugno, jei yra prilipusių mėsos ar svogūnų likučių. Supilame mišinį į lėtpuodį.
Sumaišome sultinį su pomidorų pasta. Supilame miltus ir prieskonius ir maišome iki vientisos masės. Viską pilame į lėtpuodį, uždengiame dangčiu ir verdame ant žmesnės temperatūros nustatymo apie 6 valandas.
Patiekiame karštą su bulvių koše, polenta ar su bulvinais gnocchi. Jei mėgstate, pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!



2 komentarai: