Reikia:
1 triušio, su kepenėlėm ir širdele
sauja kapoto, rūkyto kumpio
2 lauro lapai
žiupsnis rozmarino (jei turit šviežaus, tai pora šakelių)
1 galvutė česnako (sveika)
2 porai
2 morkos
2 salierų stiebai
2 raudoni svogūnai, nulupti
20 gr džiovintų baravykų (neturėjau)
2 skardinės konservuotų, kapotų pomidorų
500 ml lengvo, šviesaus alaus
2 v.š. pomidorų pastos
1 muskato riešutas tarkavimui, arba žiupsnis tarkuoto muskato
1/2 citrinos
Įsikaitiname orkaitę iki 110 laipsnių. Dedame ant ugnies didelį puodą, kuriame kepsime ir vėliau troškinsime triušį. Pilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir metame kapotą kumpį. Kai jis šiek tiek apskrus, dedame lauro lapus, rozmariną ir "cielą" triušį, kartu su vidiniais organais. Metame visą, sveiką česnako galvutę, stambiai kapotus porus, morkas, salierus ir svogūnus. Toliau krenta džiovinti grybai, pomidorai, alus, pomidorų pasta ir vandens tiek, kad viskas apsisemtų (apie 1 litras, jei darote slow cooker'yje, tai vandens pilti nereikia). Užverdame, sočiai pabarstome druska, pipirais. Sutarkuojame pusę muskato riešuto, puodą uždengiame dangčiu ir šauname į orkaitę 12-kai valandų.
Praėjus laikui, traukiame troškinį lauk ir leidžiame truputį atšalti. Kišame rankas į gumines pirštines, imame po saują troškinio ir nuimame mėsytę nuo kaulų, išmetame daržovių luobeles, pačias daržoves sutriname pirštais į smulkesnius gabalėlius. Mėsą taip pat pirštais suplėšome plaušais. Į indą su perrinkta mėsa ir daržovėmis pilame likusias sultis ir paskaniname druska ir pipirais, jei būtina. Nutarkuojame žievelę nuo pusės citrinos, gerai išmaišome ir jei norime kelias dalis troškinio užsišaldome (patikėkit, jo gaunasi tikrai daug)
Išsiverdame norimų makaronų, uždedame troškinio, pilame kelis šaukštus vandens nuo makaronų, tarkuojame parmezano ir skanaujame.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą