2013 m. sausio 14 d., pirmadienis

Balandėlių tortas

Ačiū Sonatinai už puikų receptą. Šį tortą jau kepiau ne vieną kartą, skonis tikrai superinis, o ir pagaminamas gana greitai ir be sudėtingų ingredientų ir technikų. Tie, kam patinka balandėliai tikrai nenusivils. Galima naudoti paprastą kopūstą arba savojos, kaip naudojau aš. Tokiu kepiniu negėda būtų ir svečius pavaišinti, tik reiktų kepti kokius 3 vienetus, nes mūsų šeima vieną sudoroja ir dar nori :)



Reikia:
1 kopūsto (galima naudoti savojos)
600 faršo
1 svogūno
1 kiaušinio
1-2 skiltelių česnako
1 puodelio apvirtų ryžių
druskos, pipirų
1 šaukštas vandens

Aš kopūstą dėl visa ko apviriau, nors manau, kad kaip ir originaliame recepte, puikiai gautųsi ir neapvirus. Tiesiog su apvirtu lengviau susitvarkyt ir susluoksniuot su mėsa.
Svogūną, česnaką pakepinti su šlakeliu aliejaus kol suminkštės. Sudėti į faršą kartu su kiaušiniu, ryžiais, druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišome.
Nuo kopūstų lapų nupjauname storesnius kotelius. Į apvalia kepimo formą su dangčiu, prieš tai ją patepę riebalais, dedame kopūstlapius, po to ketvirtadalį mėsos, vėl kopūstą ir taip toliau kol paskutinis sluoksnis bus kopūstas. Įpilame šaukštą vandens, uždengiame dangčiu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Iškepusį išverčiame ant lėkštės ir pagardinę šaukšteliu kaimiškos grietinės skanaujame :)
Skanaus!


6 komentarai:

  1. Girdėjau, girdėjau, jau net žmonės kalba apie šį tortą, kaip apie legendą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražiai atrodo su savojos kopūstu...taip garbiniuotai;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. vieną sykį panašų dariau, vadinau hiperbalandėliu :) Bet tortas tai jau tikrai aukštesnis levelis

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, Dalia, čia gerai šaržavai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O as turiu toki "technini" klausima - 1 saukstas vandens?! Ir uztenka nei kiek ne per sausas farsiukas gaunasi? Ar nuo kopusto pakanka dregmes?
    Labai noreciau isbandyti, bet kazkaip vis nedrisau paklausti ;o) Bet kadangi vakar nusipirkau kopusta ir farso - kelio atgal neturiu. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sauksto vandens tikrai ne per mazai. Nuo kopusto ir nuo farso pakankamai dregmes :)

    AtsakytiPanaikinti