2012 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Naminiai ravioli su lašišos bei creme fraiche įdaru

Nerealiai skanus itališkas patiekalas, turintis labai daug panašumo su mūsų taip mėgstamais koldūnais. Tiesiog skanu, ką čia daugiau ir postringauti :)


Reikia:
tešlai:
250 gr. kietųjų kviečių miltų (arba paprastų, jei tokių nerandate)
1 didelis kiaušinis
75 ml šalto vandens
1 a.š. druskos

įdarui:
100 gr rūkytos lašišos
2 v.š. creme fraiche (arba grietinės kritiniu atveju)
1 v.š. kapotų krapų
druskos ir pipirų

Miltus sumaišome su druska, kiaušinį lengvai išplakame ir sumaišome su miltais. Gerai išminkome kol tešla pasidarys glotni ir vienalytė. Suformuojame į rutulį ir paliekame 30 minučių pailsėti
Lašišą sukapojame ir sumaišome su kapotais krapais bei creme fraiche. Paskaniname druska ir pipirais.

Idealiausias variantas yra naudoti makaronų mašiną. Tada lakštai gaunasi itin ploni ir gražūs. Na, o jei tokio daikto neturite, tada ieškokite kočėlo ir stenkitės iškočioti lakštus kuo ploniau. Dedame lakštą ant ravioli formos (jei neturite galima gaminti tiesiog ant stalo, o paskui supjaustyti banguoto ritinėlio pagalba), naudodami 2 šaukštelius dedame įdarą, kitas lakštas ant viršaus ir užkočiojame kočėlu.


Galima raviolius atskirti po vieną, arba virti kaip vieną lakštą

Galima virti sultinyje, arba tiesiog pasūdytame vandenyje. Virti šį skanėstą reikia ne ilgiau kaip 2 minutes. Jie puikiai išverda, ilgiau virti tikrai nerekomenduočiau, nes gausis pliurzė. Valgyti galima vienus, su grietine ar bet kokiu mėgiamu padažu. Norint galima juos gruzdinti aliejuje, tada bus puikus užkandis.








Mes valgėme su patroškintomis su sviestu daržovėmis. Mmm labai gardu!

Netgi mūsų vyresnėliui patiko, o tai jau šis tas! :)


14 komentarų:

  1. Dailūs be galo ir, tikiu, kad skanūs taip pat!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Liuks!! mano stiliaus ir patiekalas, ir visas irasas; ypac ta paskutine nuotrauka! Viktorai - tiesiog puiku, ka cia daugiau ir postringauti!

    AtsakytiPanaikinti
  3. įdaras toks labai norvegiškas :), o vaizdas labai gražus

    AtsakytiPanaikinti
  4. tikrai taip, kai lasisos pas mus netruksta, tai ir naudojam visur kur tik galim :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viktorai, gražios foto ;) Nu jo, ir man atrodo, jog šie koldūniukai labiau norvegiški savo įdaru :) Labai apetitnai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu Mindaugai! Vargo su jais buvo, taciau skonis visa darba atperka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atrodo nerealiai!!!!

    O formos tokios ir man reikia :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. kaip seniai naminius koldūnus gaminausi... man tai labai patinka su bulvių košė viduje. lašiša prie bulvių irgi nepamaišytų...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu Neringa! Pas mus cia buvo akcija atrakcija, toks ale rinkinukas, formele, koceliukas ir receptu knygute, viskas graziai supakuota. Tai nesusilaikiau nenusipirkes... :)
    Asta, taip be abejo, bulves ir lasisa puikus derinys. O jei dar padaziuku alia grietine-krienai uzpilt, tai manau tikrai nepakartojama butu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai grazus tavo ravioliai... Vat katik prisidariau ju ir as. Tik vargelio tai buvo nemazai. Pirmi visai ne kokie gavosi, nes nepagalvojau, kad formele miltais pabarstyti reikia, kad tesla nepriliptu ir idaro tik vos vos deti tereikia. Idejus daugiau pro krastus istyska.
    Dar norejau paklausti ar uzdejus antra bluna ji paprastu kocelu uzkocioji ar turi buti specialus? Man teko pirstais kratus uzspaudyt, nes kociojant papratu kodelu idaras issivolioja ir istyska, net jei jo ir labai mazai dedi.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aciu Indre, As uzdejes antra laksta per sujungimus pirstais siek tiek uzspaudziu, o po to mazu tokiu koceliuku uzkocioju, turetu gautis ir su iprastu kocelu.

    AtsakytiPanaikinti