Išbandžiau jau keletą patiekalų su skirtingomis mėsos rūšimis - kiauliena, ėriuku ir vištiena. Jautienos guliašas dar prieš akis... Kol kas iš visų gamintų, šiandieninė višiena turbūt gardžiausia. Ir kas svarbiausia - nereikia jokių "mandrių" ingredientų. Beje, visiems gaminamies patiekalams reikia labai mažai vandens (jei tai ne sriuba aišku), jo pakankamai išsiskiria iš daržovių ir mėsos.
Reikia:
1 viščiuko
4 vidutinių bulvių
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
1 skardinės konservuotų pomidorų
2 a.š. provanso prieskonių mišinio
1/2 puodelio raudonojo vyno
druskos ir pipirų
Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais. Vištą gerai nuplauname ir supjaustome gabalais. Dedame kartu su bulvėmis į lėtpuodį. Svogūną su česnaku supjaustome ir sumaišome kartu su prieskoniais, vynu ir pomidorais. Įberiame porą gerokų žiupsnių druskos ir sumalame žiupsnelį pipirų. Visą mišinį supilame ant vištienos su bulvėmis ir gerai rankomis permaišome. Uždengiame dangtį, nustatome pirmąjį temperatūros lygmenį ir gaminame 8-9 valandas.
Galima šį patiekalą gaminti ir pvz puode elektrinėje orkaitėje, ar ant viryklės, tik tuo atveju reikės šiek tiek daugiau skysčio ir trumpesnio gamybos laiko.
Skanaus!
Recepto šaltinis Chicken Prowencial stew in the Crock Pot
Puikus įrašas ir išsamus aprašymas ! Labai gaila, bet panašu, jog Lietuvoje lėtpuodis dar neatrastas ir nėra populiarus lietuvaičių virtuvėse. Aš juo neatsidžiaugiu ir drąsiai rekomenduoju kitiems. Labai lauksiu naujų receptų valgiaraščio paįvairinimui :)
AtsakytiPanaikintiTiesa, bulvė ko gero vienintelė daržovė, kurios į šį puodą nededu, nepatinka man kaip ji ten išsitroškina. Labai rekomenduoju išbandyti J.Oliverio jautienos troškinį su Guinness alumi :)
Linkėjimai, Karina ;)
Jau atrastas, tik reikia internetu užsisakyti ,,Russell Hobbs" su pristarymu 44eurai
AtsakytiPanaikinti