2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

BBQ sparneliai

Nors pas mus dar alyvos ir nežydi, tačiau griliaus sezoną atidarėme prieš gerą savaitę. Taip taip, čia šiaurėje karščiai tikrai neskuba ateiti, taigi kol vėl neatėjo +6 laipsnių ir lietaus sezonas skubam išnaudoti visus griliaus ir valgymo bei buvimo lauke privalumus. Štai vienas iš daugelio grilintų sparniukų receptas, patiko net ir vaikams :)
Beje, įdomus momentas apie Weber kompanijos darbuotoją - išradėją. Jis vardu Erich Schlosser ir yra 1936 metais gimęs Lietuvoje. 4 metų, kartu su šeima emigravo į Vokietiją (tai paaiškina vokišką vardo ir pavardės perdarinį), dar po kelių metu - į Ameriką. Įsidarbinęs Weber firmoje padarė stulbinančią karjerą ir išrado tokius dalykus kaip One-Touch valymo sistemą, flavorizer groteles, ugniavetę (fireplace), Smokey mountain cooker ir grilių Genesis. Ir tai tik keletas jo išradimų. Taigi, kur tik mūsų tėvynainiai neišgarsėjo, visais atžvilgiais...


Reikia:
16 - 20 sparniukų

Įtrynimui:
2 a.š. jūros druskos
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios paprikos (aš naudojau silpnai aštrią pikantišką)
1/2 a.š. salierinės druskos

 Marinatui:
4 v.š. saldaus čili padažo
40 g. išlydyto sviesto
1 v.š. vorčesterio padažo
1 citrinos sulčių
druskos ir pipirų

Eiga labai paprasta - įtrynimo ingredientus sumaišome ir gerai įtriname sparniukus. Leidžiame pastovėti pusvalandį. Marianato ingredienus taip pat sumaišome iki vienalytės koncistencijos.
Sparniukus dedame ant griliaus, tiesiai virš anglių, ant taip vadinamo  tiesioginio karščio ir apkepame iš abiejų pusių po 2 minutes. Tada, jei naudojate anglinį grilių reikėtų visas anglis nustumti į kraštus, o sparniukus sudėti per vidurį, naudoti taip vadinamą netiesioginį kepimą. Jei naudojate dujinį ar elektrinį grilių, tai sumažinkite temperatūrą iki mažiausios. Taip kepame sparniukus apie pusvalandį vis apverčiant ir aptepant pasiruoštu marinatu. Valgyti galima vienus, su mėgiamu padažu ar su garnyru, preiš valgant galima pašlakstyti citrinų sultimis. Tai kaip žinia puikus užkandis draugų vakarėliui.
Kaip minėjau jie patinka ir vaikams, štai taip!

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Marinata isbandysiu. Bet kaip manes netraukia sparniukai, kaip mesa.... jaugeriau kulseles :) nebent pas jus sparniukai skanesni :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na ne visi sparniukai ir pas mus skanus, yra teke ir ant nelabai valgomu uzsiraut, bet is esmes neblogi sakyciau.. galima taip pat ir kulseles kept, tik gal ilgiau siek tiek..

    AtsakytiPanaikinti