2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Žuvies grynuoliai/nuggets'ai

Labai mėgstu patiekalus, kurie reikalauja minimaliai laiko ir produktų. Manau, kad tik taip gali pajusti tikrąjį žaliavos skonį ir jo subtilybes. Pridėjus į žuvies patiekalą 10 skirtingų prieskonių, žuvies nei skonio, nei kvapo nebelieka. Šie žuvies kąsneliai manau taps vienu iš mūsų mėgstamiausių greitų žuvies patiekalų.


Reikia:
1 kg baltos žuvies filė (nors kodėl gi nepanaudojus ir lašišos)
2 kiaušinių
miltų apvoliojimui
200 gr kornfleiksų/kukurūzų dribsnių
druskos, pipirų ir mėgiamų žuvies prieskonių (aš naudojau provanso žuvies prieskonių mišinį)

Žuvį susipjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kiaušinius išplakame kartu su druska, pipirais ir prieskoniais. Dribsnius sudedame į kombainą ir "prasukame" apie 30 sekundžių, kad gautųsi ale tokie džiūvėsėliai. Jei neturite kombaino, tai galima įsukti dribsnius į švarų virtuvinį rankšluostį ir gerai patrankyti kočėlu pasidėjus ant stalo. Ant stalo pasiruošiame miltus, kiaušinį ir dribsninius džiūvėsius. Žuvies gabaliuką mirkome į miltus, nupurtome perteklių, tada merkiame į kiaušinį, vėlgi nupurtome perteklių ir galiausiai į džiūvėsėlius. Rekomenduoju žuvį mirkyti miltuose ir kiaušinyje viena ranka, dėti į dribsnius ir juose apvolioti kita ranka. Jei viską darysit abiem ar tik viena ranka, tada pirštai bus panašūs į grynuolį, o žuvį bus nepaprastai sunku suvaldyti..
Dedame gabaliukus ant skardos ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Valgyti galima su bet kokiu padažu, majonezu, remuladu ar bet kokia salsa.
Kukurūzų dribsnių dėka, paniruotė gavosi labai traški ir labai malonios akiai spalvos.
Skanaus!


12 komentarų:

  1. kaip fainai isvertei - grynuoliai:) labai geras zodis, is tikruju:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man labai patiko, kad kepta orkaitėje. Pamėgink, kada maltuose migdoluose vietoj miltų, arba stambiau susmulkintuose riešutuose pavoliot. Skanumėlis ir :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikes kada isbandyti su migdolais, manau, kad tikrai skanu teretu buti! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Megstu traskia plutele, o sie gabaleliai atrodo dailiai ;) praejusioms kucioms kepiau zuvi ir norejosi kazko idomesnio ir staigiai begaminant prisiminiau, kad turejau recepta kreveciu su plutele is kokosu drozliu ir sezamu. Ta karta turejau tik kokosu, bet skonis buvo puikus, o vien kvapas... Taip pat dariau ir su smulkintais migdolais tik juos maisiau su dziuveseliais. Irgi skanu, bet skoniu vis tik pirmauja kokosu drozles :) Esu dar vistienos juosteles kepusi tik sezamu seklu pluteleje, o kadangi esu didele sezamu seklu megeja, tai man taip pat patiko :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Superinis receptukas, aš irgi panašų turiu, bet kai pas mus žuvis ne tokia dažna svečiuose, tai niekaip neprisiruošiu išbandyti :) Pas Jus begalo skaniai atrodo, išpradžių pamaniau, kad tai traški vištiena :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Zuvyte reikia valgyti daznai, tris katus per savaite. Tada busit sveiki, laimingi ir protingi :)
    Aciu uz pagyras!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Viktorai, gerulis receptukas, naudisiu. Thnx! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viktorai, vakar kepiau - labai patiko :) til maniskiai kepe apie pisvalandi. Panaudojau majonezo ir jogurto su cesnakais ir krapais padaziuka - delisghis ;D

    AtsakytiPanaikinti