2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Portabella šampinjonai įdaryti rūkyta lašiša

Kaip tyčia parduotuvėje užtikau didžiųjų šampinjonų, portabella. Beje jie lietuviški, Baltic champignons.. Ponas K.Jusčius net iki mūsų šiaurės pasiekė. Ka gi, tuo labai džiaugiuosi ir visada pirmenybę teikiu lietuviškiems grybams, o ne lenkiškiems, kurių čia visos parduotuvės pilnos. Kadangi pas mus ir rūkytos lašišos netrūksta, nusprendžiau juos įdaryti būtent ja. Labai geras antipasti - užkandis prie vyno, ar belaukiant kokio rimtesnio, kelias valandas besitroškinančio šedevro.


Reikia:
4 didelių portabella šampinjonų
100 gr. rūkytos lašišos
2 skiltelės česnako,smulkiai sukapotos
2 dideli šaukštai tepamo sūrelio su krienais (jei tokio neturit, įdėkit vieną šaukštelį krienų ir paprasto tepamo sūrio, alia Philadelphia)
2 šaukštai grietinės
pipirų (druskos nereikia, nes mano atveju lašiša pasitaikė velniškai sūri, tai ir be druskos buvo šiek tiek per sūru...)
parmezano sūrio
kapotų petražolių

Lašišą susmulkiname gabaliukais ir sumaišome su likusiais ingredientais išskyrus sūrį ir petražoles. Išpjauname kotelius, o kepurėles iš abiejų pusių aptepame arba apipurškiame aliejumi. Sudedame įdarą į kepurėles, ant viršaus užtarkuojame sūrio ir šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 20-25 minutes. Patiekiame karštus pabarstę kapotomis petražolėmis.
Skanaus!


3 komentarai:

  1. Atrodo nerealiai gerai! :) vis neprisiruošiu išbandyti įdarytų pievagrybių.. turbūt daug ką prarandu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda - tikrai nemažai, nes mėgstantiems grybus tai tikras skanėstas ;)
    Variantas su lašiša tikrai skaniai skamba, reikės mamą gimtadienio proga pradžiugint :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pritariu, jei megsti grybus, tikrai prarandi, nes siu pievagrybiu skonis puikus, tikrai ne toks kaip paprastu baltuju.

    AtsakytiPanaikinti