2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Christer'io burgeris

Christer'is Berens'as - tai radijo stoties P4 maisto ir vyno ekspertas. Šį penktadienį buvo burgerio diena (mes valgėm šiandien). Burgeris tai kaip burgeris, visa esmė padaže ir tai, kad jis patiekiamas ne su hamburgerio bandele, o su namine ciabatta duona.


4 burgeriams reikia: (mano greita improvizacija):
400 gr geros jautienos faršo
1 kiaušinio
1 šaukšto angliškų ar dižono garstyčių
2 šaukštai džiūvėsėlių
druskos ir pipirų

padažui reikia:
6 v.š. creme fraiche arba grietinės
3 v.š. majonezo
1 v.š. kečiupo
2 v.š. tarkuoto parmezano
pora lašelių tabasco padažo arba mažo žiupsnelio kajeno pipirų
druskos ir pipirų pagal skonį

Sumaišome visus burgerio ingredientus, suformuojame gan plonus, apvalius maltinukus (kaip žinia, jie kepami labai susitraukia). Kepame ant stiprios ugnies, kad susidarytų traški plutelė. Jei nemėgstate burgerių rožiniu vidumi, reikėtų baigti kepti orkaitėje, kad neapdeginti keptuvėje.
Riekę ciabattos tepame padažu, dedame salotą, burgerį, pilame dar daug padažo, dedame svogūnų, pomidorų ar bet ko, ko tik širdis geidžia. Aš dar pabarsčiau čili prieskoniais.
Kandame diiiidelį kasnį!
Skanaus!

7 komentarai:

  1. Nu ka, Viktorai - liuks burgeris; su Russian Salad Dressing, kaip sakoma ;)
    kita karta siulau mesa pabandyti be kiausinio;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, burgeris tikrai vykes, o be kiausinio mesa nesubyres?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viktorai - oi ne! be kiausinio bus tikrasis burgeris, o ne kotletas; i farsa dar gali ikliaukti Vorcesterio padazo (arba sutrink koki anciuvi arba du), garstyciu sauksta, druskos pipiru; formuok ji toki ne visai plona, su idubimu centre (panasiai kaip lietuviska raguoli :-) ir mesk ant karsto griliaus (arba ant karstos keptuves); NEJUDINK kokias 4 min, kad gerai sukeptu viena puse, po to apversk, uzdenk grili (tik palik atidarytas angas apcioje, kad anglys neuzgestu); arba uzdenk keptuve dangziu ir kepk dar kokias 4 min ant kitos puses; trauk is keptuves, burgerio virsu uzklok stora rieke gero surio (pvz. cedario, jeigu jau nori tikrai amerikoniskai; arba sviezios mocarelos griezinelis irgi labai tiks); uzdenk viska folgos lakstu ir palik, kad burgeris po ta folga pailsetu ir kad temperatura jo viduje graziai susivienodintu; pamatysi, suzydes tavo burgeris visai kitom spalvom; bus sultingas mesingas ir visoks kitoks; iskepes ir paragaves pasipasakok ispudzius;

      Panaikinti
  3. Aciu Ausra, taip skaniai parasei, kad neuzilgo tikrai bandysiu taip kept! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viktorai, na ir gerulį čia paruošei, seniai ieškojau kažko panašaus, gaminsiu ir duosiu žinoti, kaip ir kas ;) Šaunus receptas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Beje, kiek renku info apie burgerius, tai vienas is paslaptingu ingredientu, tiek i padaza tiek i mesa yra slakelis burbono arba viskio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gali but Mindaugai. gal tada burgeris dumelio skonio igauna?

    AtsakytiPanaikinti