2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Korėjietiškos morkytės



Manau visi vilniečiai žino kas yra fidžinas su korėjietiškomis morkomis. Tai yra tikras gėris! Parduotuvėje galima įsigyti Kėdainių konservų fabriko gamintų morkyčių, jos labai skanios. Tačiau, kai nėra galimybės patekti į lietuvišką parduotuvę, ar norisi tiesiog savo gamintų skanėstų be jokių "E", tada šis receptas yra tikras išsigelbėjimas. Galima nusipirkti maišelį rusiškų prieskonių "dlia morkovi po koreiskii" arba galima tuos pačius prieskonius sukomponuoti patiems, tuo pačiu pareguliuojant vieno ar kito norimo ar mažiau norimo ingridiento kiekį. Aš darydamas šias morkytes nedėjau kalendros, bet manau, kad jos šiek tiek reikia.


Reikia:
1 kg morkų
75 ml rapsų ar saulėgražų aliejaus
5-6 šaukštų obuolių acto
5-6 skiltelių česnako
pusė svogūno, labai smulkiai sutarkuoto (paskutiniu metu svogūno į morkas netarkuoju, o pekepinu jį nepjaustytą tame pačiame aliejuje, kurį pilsiu ant morkų. Prieš supilant alieju svogūną išmetu.)
prieskonių mišiniui:
1 šaukštelis druskos
po pusę šaukštelio: cukraus, maltos raudonos paprikos, kajeno pipirų arba čili miltelių, malto imbiero, maltos kalendros, maltų juodųjų pipirų.

Morkas nuskutame ir sutarkuojame specialia tarka plonais šiaudeliais (jei neturite galima pjaustyti rankomis). Česnako skilteles išspaudžiame į morkas, sudedame svogūną, supilame actą ir prieskonius. Viską labai gerai permaišome. Aliejų įkaitiname iki rūkimo ir supilame į morkas, viską dar kartą gerai permaišome ir šiek tiek paslėgę statome į šaldytuvą parai ar bent nakčiai. 
Tikras gardumynas garnyrui prie mėsos, vištienos ar šiaip kaip užkandis.
Skanaus!

16 komentarų:

  1. Labai ilgai laukiau šio recepto, ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prasom, pastebejau, kad nera siu receptu daug...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gardžiai atrodo. Būtinai bandysiu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pamaciau morkas ir iskart silkutes prie ju uzsimaniau...hihi...silke valgau tik kaledoms dazniausiai, tad manau bus gera proga toki derini ismeginti ;) Atsiliepsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oi ne, svogūno į morkas dėt nereikia. Jį reikia per pusę perpjautą kepti tame kaitinamame aliejuje ir išmest. Ir būtinai kalendros. Na, bet tai mano nuomonė ir patirtis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Butinai taip pabandysiu (su svogunu) :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Viktorai puikus irasas, as karta gaminus jas, man laabai patiko, reiks isbandyti ir tavaji recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Neringa, daryk nesigailesi, cia pats originaliausias receptas koki tik imanoma rast :)(neskaitant niuansu su svogunu)

    AtsakytiPanaikinti
  9. lABAI SKANU, AR GALIMA ILGESNIAM LAIKYMUI

    AtsakytiPanaikinti
  10. Siaip rekomenduojama per savaite suvartot. o jei daryt ziemai, tai reiks pakaitint, o pakaitinus del skonio ir morkyciu traskumo negarantuoju...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Žinokit jau trečią kilogramą ryt tarkuosiu. Pas mane savaitės net neišbūna. Aš paruošiu, dedu į plastikinį indą ir per kelias dienas išlesam ;))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ingrida tik stiklainio nesuvalgykit, atvaziuosiu pasiimt! :)
    Zivile, pas mus panasiai veiksmas vyksta :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labadiena, o kur pirkote ta peiliuka? Gal galite atsiusti nuoroda, ar ideti nuotrauka? :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Pirkau Norvegijoje, kur ir gyvenu. Taciau nuotrauka galiu ideti. Galima pjaustyti pvz su tokiu - https://www.kiekduosi.lt/image/data/auction/965/9f0e6ccfb0a0139c95a2ae2e6a178ce8.jpg
    arba tokiu http://www.stekepanner.no/file/thumb/file/1/111892&width=7248&height=5436&resize_mode=fill.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  15. manau,alieju po uzkaitinimo iki rukumo su svogunis,pries uzpilant ant morku,reikia atvesint,tada morkos atrodys sviezesnes.irgi gerai uzsimarinuoja,tik daugiau laiko reikia,

    AtsakytiPanaikinti