Vištai ir marinatui reikia:
1,4 kg vištukės
po 1 šaukštelį: išspausto česnako, tarkuoto šviežio imbiero, kapoto čili pipiro (aš nedėjau)
1 kupino šaukštelio pomidorų pastos
po 1 kupiną šaukštelį: maltos kalendros, ciberžolės, garam masala, malto kumino
2 kupini šaukšteliai naturalaus jogurto
2 citrinos
2 kupini šaukšteliai jūros druskos
Sumaišome visus marinato ingridientus, vienos citrinos cultis išpaudžiame, kitą pasiliekame kepimui. Vištą gerai įtriname marinatu ir paliekame šaldytuve per naktį. Prieš kepimą į vištos pilvuką įkišame keletą kartų aštriu peiliu subadytą citriną. Kepame apie 1 val. 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, padėję ant grotelių virš kepimo skardos. Praėjus 40-ties kepimo minučių įdedame bulves atskiroje skardoje, virš vištos. Jei neturite gravy'io valgykite su norimu padažu, ir daržovėmis.
Skanaus!
Aš, kaip bulbikių fanė, lauksiu labai jų recepto :)
AtsakytiPanaikintituoj bus :)
AtsakytiPanaikintiAš tai į tas žirkles labai žiūriu, mat gražiai suraikyt vištos taip ir nemoku paprastu peiliu...
AtsakytiPanaikintizirkles vistai labai geras dalykas :) rekomenduoju ;)
AtsakytiPanaikintiGerai ta tavo vista atrodo, man irg reikes prie vistienos pereit, o tai vis ant mesos sedziu :) Suintrigavai su tuo padazu, greiciau rodyk! ;) Patinka man sis marinatas, manau skonis dieviskas. Speju, alutis labai dera cia? :)
AtsakytiPanaikintiZirkles yra geris, o ypac astrios :)
AtsakytiPanaikintiMindaugai, as padazo nedariau, ruosius tuoj bulves parodyt :)
He,ir kaip mum cia nutaikius,tokiam savaitgaliui atvaziuot :D
AtsakytiPanaikintiKur to garam masala pirkt? yra prekybcentriuos?
AtsakytiPanaikintiGaram masala rasi pas azijatus ar babajus parduotuvese, paprastoj pardej kartais gali aptikt, bet tikrai ne visur.. ci toks indiskas prieskoniu misinys :)
AtsakytiPanaikintiJau radau kaip ir paciai pasigaminti ta indisku prieskoniu misinuka ;)
AtsakytiPanaikinti