2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Bombėjaus bulvytės

Itin kvapnios indiško stiliaus bulvytės, kurias valgėme garnyrui prie angliškai indiškos vištos.


Reikia:
800 gramų bulvių, supjaustytų skiltelėmis (skusti nebūtina, reikia gerai nuplauti)
jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
1 citrinos
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
gabalėlio sviesto
po 1 šaukštelį: juodųjų garstyčių sėklų, kumino sėklų (aš naudojau įprastus kmynus), garam masala ir ciberžolės
1 skiltelė česnako
1 čili pipiras (aš nenaudojau)
2 pomidorai, supjaustyti kubeliais
pluoštelis petražolių


Pirmiausia reikėtų išsivirti jau supjaustytas skiltelėmis bulves, bei jas nukošti.
Į keptuvę dedame sviestą ir alyvuogių aliejų. Įkaitus šiam mišiniui beriame visus sausus prieskonius, vos vos pakepiname ir metame perpus perpjautą česnako skiltelę. Sukratome pomidorus, čili ir bulves, viską gerai permaišome, dedame į skardą ir šauname į orkaitę virš vištos maždaug 40-čiai minučių. Bulvytės turėtų gražiai apskrusti. Iškepusias pabarstome smulkintomis petražolėmis ar kalendra.
Skanaus!

7 komentarai:

  1. Tikrai pabandysiu, nes atrodo nesudėtinga, bet kitoniška.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai panašų receptą turiu išsisaugojus. Siaubas, kaip užsinorėjau dabar jų.. Kažkokią keistą aistrą bulvytėms turiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Cia daugumos lietuviu aistra, visu rusiu bulviu patiekalams :) o bulvytes tai tikrai skanios, galima dar pvz zaliuju zirneliu ideti, nerealiai tinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Niekad nebandziau virti jau skiltelm supjaustytu bulviu,ar jos nesubira? gal yra tam tikra bulviu rusis tam reikalui,ar siaip kokiu gudrybiu,ar tiesiog jokiu gudrybiu nenaudojant,jos ir taip nesubira?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kai kurios bulviu rusys subyra, paskaityk ant maiselio ar jos kokefast.. as dariau su 'Asterix' rusim, tai nesubyrejo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kur tą citriną dėti?..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sorry, citrina reiektu isspausti dedant pomidorus. :)

    AtsakytiPanaikinti