2011 m. spalio 2 d., sekmadienis

Avokadų - greipfrutų salotos pagal Beatą

Pirmą kartą net nesiryžau šių salotų ragauti, nes greipfrutas man kažkaip nebuvo itin mėgstamas salotų ingridientas. Vėliau darbe prireikė rekomenduoti receptą, į kurį būtent įeitų avokadai ir greipfrutai, taigi rekomendavau šį, net neragavęs... Tą pačią dieną teko jį pagaminti, nufotografuoti ir žinoma paragauti. Ir gi jūs manot... Mano skonio receptoriai liko maloniai nustebinti, skonis nepriekaištingas, gaivus, su švelniu greipfrutų kartumu, balzamico rūgštele ir viską apjungiančiu avokadų 'sviestiškumu'!



Reikia:
1 didelio avokado
2 pomidorų
pusės greipfruto
1 sauja žaliųjų alyvuogių (aš naudojau juodąsias)
pluoštelis kapotų kalendrų arba petražolių
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 šukštelis balzamico acto
druskos ir pipirų

Išdarinėjame avokadą ir supjaustome stambokais gabalais. Taip pat supjaustome pomidorus ir nuluptą greipfrutą. Baltas odeles reikėtų taip pat nulupti, nes bus be galo kartu. Dedame viską į dubenį kartu su kalendrų ar petražolių lapeliais ir pjaustytomis alyvuogėmis, užpilame aliejaus ir acto bei pagardiname druska ir pipirais.
Ačiū Beatai :)
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Reikia mažiau bijoti maišyti ingrEdientus - jų skonis dažnai nustebina ;) dar be galo skanu greipfrutų ir lašišos salotos pagal monkey dinner :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Su lasisa tikrai skamba neblogai, reiks pasizvalgyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viktorai, jėgelė ;) Dėl salotų einu iš proto!

    AtsakytiPanaikinti