2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Marinuoti svogūnai, pagal J. Oliver (pickled onions)


Imame norimą kiekį raudonųjų svogūnų ir pjaustome į 4-6 dalis, priklausomai nuo dydžio. Pjaustome taip, kad svogūno dalys neatsiskirtu viena nuo kitos.
Darome "konservantą" : imame pora stiklinių vandens ir vieną stiklinę vyno ar obuolių acto (originaliame recepte maišė 1:1, bet aš maišiau 1:2 ir manau, kad tikrai užtenka), beriame žiupsnį druskos ir užverdame. Kol verda "konservantas" pasiruošiame marinatą.
 Imame porą stiklinių alyvuogių aliejaus, vieną čili, keletą skiltelių česnako, porą lauro lapų, druskos. Čili ir česnakus susmulkiname ir sudedame i aliejų. Lauro lapus dedame tiesiai į stiklaini.
Užvirus konservantui, metame į jį svogūnus ir verdame apie 3 minutes. Reikėtų su šaukštu juos skandinti, nes labai jau lipa lauk :) Pasibaigus koncervavimosi laikui imame svogūnus lauk ir dedame į aliejų su čiliu ir česnaku. Viską gerai išmaišome ir dedame į stiklainį. Užpilame aliejumi ir sandariai uždarę padedame vėsiai, toliau nuo saulės spindulių. Nedėkit į šaldytuvą, nes aliejus sušals ir daržovės nesimarinuos :) Valgyti galima ne ankščiau, kaip po 2 savaičių.
Tokiu būdu galima marinuoti įvairias daržoves - pankolius, baklažanus, cukinijas. Kiekvienam galima pasirinkti norimą prieskonį.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą