2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Itališka speltos duona - focaccia

Tradicinė facoccia kepama iš kvietinių miltų. Čia viena iš alternatyvių focaccios rūšių.


Reikės:
0,5 kg sijotų speltos miltų
1 šaukšto medaus
pusė pakelio sausų mielių
300 ml šilto vandens
druskos
50 ml alyvuogių aliejaus
jūros druskos, stambios
džiovintų arba šviežių rozmarinų
alyvuogių, juodųjų be kauliukų

Mieles ir medų išmaišome vandenyje, įmaišome druską ir miltus. Aš minkiau duonkepėj, jei rankomis tai 5 minutes gerai išminkyti tešlą. Kildinti šiltai apie 60 min. Ištepti aliejumi formą, dėti tešlą, užpilti 50 ml aliejaus ir pirštais paskirstyti formoje (aš naudojau apvalią pyrago formą). Sukaišioti alyvuoges, apibarstyti jūros druska ir rozmarinais. Pastatyti šiltai kildinti dar 30 min. Šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20-30 minučių.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą