2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Kibinai


Tešlai:
0,5 kg miltų
200 gr kieto margarino
150 ml grietinės
žiupsnio druskos
2 kiaušinių

Įdarui:
kiaulienos sprandinės apie 600 gr
1 didelio svogūno
50 gr margarino
pipirų
druskos, arba vegetos
šlakelis virinto šalto vandens

Darom tešlą - pilam į dubenį miltus ir dedame supjaustytą gabaliukais margariną, viską gerai išminkome/ištriname, kad neliktų didelių sviesto gabalų. Pirmo kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo, baltymą metam į tešlą. Trynį atidedam. Kitą kiaušinį visą sukuliam į tešlą (aišku be lukšto :) ). Pilam grietinę ir druską. Viską labai gerai išminkom ir dedam į šaldytuvą pusvalandžiui.

Įdarui imam sprandinę ir gerai sukapojam, beveik iki faršo konsistencijos. Maišom su smulkiai kapotu svogūnu, pagardinam pipirais, druska arba vegeta, dedame margariną ir įpilame šiek tiek vandens.

Tešlą imame lauk iš šaldytuvo, gnybiame kiaušinio dydžio gabalėlius, kočiojame, dedame įdarą ir formuojame kibinus. Dedame į skardą, jos tepti riebalais nereikia, nes tešla ir taip riebi ir tepame išplaktu kiaušinio tryniu su vos vos vandens. Šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių 25-30-čiai minučių.
Skaniausia kaip tikroj kibininėj valgyti su karštu sultiniu!
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą