2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

Viktoro makaronų apkepas

Šį receptą jau senokai turėjau įdėti, bet niekaip nerasdavau laiko nufotografuoti, nes šie makaronai susivalgo lygiai taip pat greitai kaip ir pasidaro. Juos pirmą kart gaminau prieš kokius 15 metų, tai turbūt pirmasis mano pagamintas patiekalas. Pamenu jog gaminau juos belaukdamas gryžtančių iš kaimo ar sodo tėvų. Jie buvo maloniai nustebinti :)
Dabar, kai reikia pagaminti greitus ir paprastus pietus, o prie viryklės stovėti nėr kada ar paprasčiausiai nesinori, dažnai pasirenku šių makaronų patiekalą.


Reikia:
400 gr bet kokių makaronų (galima pamaišyti)
4-5 pieniškų dešrelių
1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. grietinės
200 gr. tarkuoto fermentinio sūrio
galima dėl skonio įdėti šaukštą garstyčių, bet nėra būtina
mėgstamų prieskonių
žiupsnis druskos

Užkaičiame vandenį ir beriame makaronus, jokiu būdu nepervirkite,  turi būti "al dente". Kol verda makaronai, susipjaustome smulkiai svogūna su česnaku. Pakepiname šlakelyje aliejaus kol suminkštės.
Makaronus nukošiame, dedame į didelį dubenį. Sudedame svogūna su česnaku, pjaustytas dešreles bei visus kitus ingredientus. Viską gerai sumaišome ir verčiame į tą pačią keptuvę kurioje kepė svogunas. Kepame ant gana stiprios ugnies vis pamaišydami, kol gražiai apskrus. Valgant galima papildomai užtarkuoti parmezano ar džiugo sūrio.
Paprasta :)
Skanaus :)



2 komentarai:

  1. Nu blemba, makaronai tai ne tai kad apkepe, jie tiesiog suskrude!.;)
    Itariu, kad skanu turetu buti.. Beda tik, kad toks patiekalas 2-iem dienom gyvenima sutrumpina..;)

    Vegetaras

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir netgi galeciau pasakyt, kad labai skaniai apskrude, bet tikrai ne suskrude :)
    Vegetarams galima irgi pritaikyt, nedet desreliu :)
    O del dienu trumpejimo, tai yra pasaulyje tikrai daaaaug daugiau dalyku, kurie gyvenima labiau trumpina, nei gabalelis desreles, slakelis ekologisko keciupo, ar lengvas apskrudimas... :)

    AtsakytiPanaikinti