2013 m. birželio 3 d., pirmadienis

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinžole

Šį puikų vištienos receptą radau Steven Raichlen'o "Planet Barbecue" knygoje. Recepto kilmė  - šiaurinis Laosas. Galima vištieną valgyti su norimu garnyru, arba kaip mes - pasidaryti gardų, naminį sumuštinį.


Reikia:
2 citrinžolės stiebelių, smulkiai supjaustytų (arba galima naudoti 3 citrinos žievelės juosteles)
2 česnako skiltelės, sukapotos
2 v.š. kapotų krapų
1,5 a.š. kario miltelių
1 a.š. stambios jūros druskos
1 a.š. cukraus
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 nedidelės vištienos krūtinėlės, be odos
keletas laimo skiltelių patiekimui

Sudedame citrinžolę (arba citrinos žievelę), česnaką, krapus, karį, druską, cukrų ir pipirųs į sunkią grūstuvę ir sutriname iki tirštos pastos. Jei neturite grūstuvės, sutrinkite ingredientus virtuviniame kombaine.
Palaipsniui įmaišome aliejų.
Vištienos krūtinėles nuplauname po tekančiu vandeniu ir gerai nusausiname popieriumi. Sudedame į nedidelę formą ir iš visų pusių aptepame marinatu. Gerai pavartome, kad visa vištiena pasidengtų šia aromatinga pasta. Uždengiame plėvele ir marinuojame šaldytuve 1-4 valandas.
Užkaičime grilių ir dedame krūtinėles. Kepame po 5 minutes iš kiekvienos pusės vis perversdami kas 1 minutę. Porą kartų patepame aliejumi, kad nedegtų.
Iškepusią vištieną patiekiame pagal pageidavimą, su laimo skiltelėmis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą