2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Azijietiška žuvies sriuba

Puiki azijietiško skonio žuvienė, kai norisi greito ir sveiko maisto, kas dažniausiai ne visada suderinama. Tačiau šioje sriubytėje viskas pakankamai sveika, o žuvį rekomenduojama valgyti ne rečiau kaip 2 kartus per savaitę. Ją į šį patiekalą galite dėti bet kokią, kokia tik pasitaikys po ranka. Tinka ir menkė ir lašiša, o jei pamaišyti, tai gautūsi visai idealus variantas.


Reikia:
600 gr. bet kokios žuvies filė
1/3 vidutinio dydžio kiniško kopūsto
3 pavasariniai svogūnėliai su laiškais
1-2 skardinės kokosų pieno (priklausomai nuo to ar norite, kad labiau ar mažiau jaustusi kokosų skonis)
1 skardinė kapotų pomidorų
1-1,5 litro daržovių sultinio (jei dedate 2 kokosų pieno skardines tada sultinio 1 litras)
1,5 a.š. raudonos kario pastos
3 a.š. sojų padažo
1 a.š. druskos

Supjaustome kinišką kopūstą plonomis juostelėmis, o svogūnėlius gabalėliais. Puode užverdame kokosų pieną, kapotus pomidorus ir sultinį.
Sudedame svogūnus ir kopūstą. Paverdame 2 minutes. Žuvies filė supjaustome gabalėliais ir sudedame į sriubą. Ugnį sumažiname ir vos vos verdame apie 5 minutes.
Paskaniname kario pasta, sojų padažu ir druska.
Patiekiame su rieke šviežios duonos.
Skanaus!

 

5 komentarai:

  1. Kaip norėčiau dabar šitos sriubos, Tu net neįsivaizduoji...sėdžiu antra diena prie knygų, "zubrinu", rytoj egzaminas specialybės ir teisinių žinių...galva sprogsta...o čia dar tokį gardumyną pasiūlai...ech:((( Aš gaminau panašią, bet kitokią http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/12/samiene-arba-nereali-sriuba-su-zuvimi.html irgi skani buvo, bet tikiu, kad Tavoji labiau išieškota:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip aš norėčiau dabar Tavo sriubos!..antra diena kaip sėdžiu prie knygų ir zubrinu...rytoj specialybės ir teisinių žinių egzaminas...galvos nuo knygų nepakeliu:((( Labai geras receptas. Aš panašią gaminau irgi skani buvo http://cocinarendez-vous.blogspot.com/2011/12/samiene-arba-nereali-sriuba-su-zuvimi.html ,bet tikiu, kad ne tokia išieškota:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taviske is tikruju labai panasi, o dar su samu, mmm... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, gal galite parašyti savo elektroninį paštą?
    Nerandu jūsų kontaktų...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Galite rasyti man adresu viktoro.uzrasai@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti