2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Mini picos

Labai skanios ir gana greitai paruošiamos mini picos, kepamos keksiukų formelėse. Jei iškepėte per daug, kad suvalgyti per vienus pietus, tada galima sudėti į šaldiklį. Įdarą galite naudoti kokį tik norite, sūrį irgi, paprastą fermentinį, arba mocarella.


Reikia:
tešlai

500 gr. miltų
1/2 a.š. sausų mielių
1 a.š. druskos
350-400 ml. vandens (priklausomai nuo miltų rūšies)

Įdarui:
Mėgstamo pomidorų padažo
pepperoni arba saliamio, suplėšyto juostelėmis
tarkuoto sūrio pagal pageidavimą

Pasiruošiame tešlą. Sumaišome miltus, mieles ir druską. Pilame pakankamai vandens, kad gautusi minkšta, švelni tešla. Padedame šiltoje vietoje valandėlei, kol ji pakils dvigubai.
Iškilusią tešlą iškočiojame 1 - 1,5 centimetro storiu ir stiklinės pagalba išspaudžiame apskritimus. Dedame juos į keksiukų formą, idaeliausiai būtų, jei liktų kraštelis, kaip tikroje picoje. Dugnan dedame po žiupsnį sūrio, tada plėšyto saliamio, tada pilame 1 valgomajį šaukštą pomidorų padažo ir beriame sūrio ant viršaus.
Beje, puikų padažą picai aš darau iš pomidorų pastos. Imame porą šaukštų pastos, žiupsnelį druskos, pipirų, picos prieskonių, šaukštą aliejaus, 50 ml virinto vandens ir viską gerai išmaišome.
 Picas kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėjeapie 10 minučių, kol sūris pradės "burbuliuot", geriausiai žemiausioje padėtyje.
Atvėsiname šiek tiek ant grotelių ir iškarto skanaujame
Skanaus :)


Šaltinis čia

7 komentarai: