2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Chermoula lašiša

Chermoula tai marinatas naudojamas Alžyro, Maroko ir Tuniso virtuvėse. Dažniausiai naudojamas marinuoti jūros gėrybėms, tačiau galima naudoti ir mėsai bei daržovėms. Skonis pikantiškas ir tikrai patiks afrikietiškos virtuvės mėgėjams.


Reikia:
6 gabalėlių lašišos, be odos
2 a.š. kmynų (arba kumino)
1 a.š. kalendros sėklų
1/4 a.š. traiškyto džiovinto čili pipiriuko arba 1 a.š. čili švelnių čili miltelių
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 laimo sultys ir tarkuota žievelė
3 v.š. alyvuogių aliejaus
15 gr. kalendros arba petražolių lapelių, sukapotų
druskos

Pirmiausia pasiruošiame chermoulą. Kmynus ir kalendros sėklas gerai sutriname grūstuvėje, supilame į indą ir sumaišome su čili, česnaku, laimo sultimis ir žievele, aliejumi, žolelėmis ir žiupsneliu druskos.
Sudedame lašišą ir keletą kartų pavartome, kad gerai apliptų marinatu. Marinuojame 30 minučių
Patepame aliejumi kepimo formą, dedame lašišą ta puse į viršų, kurioje buvo oda. Kepame po įkaitintu iki maksimumo griliumi 4 minutes. Apverčiame žuvį, supilame likusį marinatą ir kepame dar 4 minutes. Patiekiame iškart su mėgiamu garnyru.
Skanaus!

5 komentarai:

  1. Kaip pavydžiu tiek daug lašišos jums.. :) Skaniai ir paprastai kaip!
    dar kaip tyčia akcija lašišai bet buvo ''ai per brangu vis tiek... ''

    brokolio reik daugiauuuu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, pagal pragyvenimo lygi, lasisa cia tikrai nebrangi, paprasta jurine zuvis, kaip pvz menke, kaina prilygsta jai. O kike tas per brangu buvo? Jei ne paslaptis :) Brokolis cia tik pozavo, jo realiai tikrai daugiau buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na brangu sąlyginis dalykas, bet ramybės nebeduoda ta visa žuvis (kurios išdarinėjimą reiks payoutubinti :D) padėta tarp ledo kubelių..teks eit ir pirkt :D .. kilogramo kaina apie 32 litus (iš svarų verčiant).. apskritai paradoksas čia - žvejyba čia klesti, bet žuvis tikrai brangi...

    ir čia tyrinėsiu, kaip paruošti lašišą :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. pas mus file, be odos ir kaulu kainuoja apie 90 kronu, tai kazkur apie 40 litu, be akcijos. Su akcija buvo visa lasisa - 29 kronos\12 litu. Jei nelabai moki darinet ir filetuot, tai galima lasisa tiesiog kepsneliais susipjaustyt, tada maziau issimeta :) va cia galima paziuret itin greita instrukcija kaip pasidaryti file http://www.youtube.com/watch?v=a_wbZ5Eh01Q

    AtsakytiPanaikinti
  5. Va su akcija pas mus apie 16-20 Lt. Taip ir maniau, kad su kaulu darysiu kepsniukais. Labai ačiū už nuorodą!

    AtsakytiPanaikinti