2012 m. liepos 7 d., šeštadienis

Skrudintos BBQ bulvės

Labai griliaus patiekalams tinkantis garnyras. Aštrumą galima reguliuoti dedant mažiau ar daugiau čiptole arba kario pastos.


Reikia:
1 kg mažų šviežių bulvikių
2 raudonų paprikų
2 skiltelių česnako
1 a.š. čiptole pastos (aš naudojau švelnią kario pastą)
1 a.š. paprikos arba rūkytos paprikos miltelių
2 v.š. aliejaus
druskos ir pipirų


Bulves nuplauname ir sudedame į kepimo skardą kartu su juostelėmis supjaustytomis paprikomis. Česnaką smulkiai sukapojame ir sumaišome su bulvėmis bei paprika. Čiptolės pastą sumaišome su paprikos milteliais, aliejumi ir žiupsniu druskos.  Įberiame žiupsnelį šviežiai maltų pipirų. Maišome padažą su daržovėmis ir šauname į orkaitę įkaitintą iki 225 laipsnių. Kepame apie 30 minučių, kol itin skaniai pakvips namuose bei bulvės su paprika gražiai apskrus.
Skanaus!


3 komentarai:

  1. Super, bulvikės:))) Tik, kai aš sukapoju česnakus, man jie suskrunda, tai dažiausiai dedu su visomis odelėmis. O kaip Tavo česnakai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Cesnakai ir man suskrudo, pavalgyt ju neteko, bet skonis vistiek jautesi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niam, laukiu kada lietuviškos šviežios užderės pas mieliausio tėvus. Būtinai kažką su jomis darysiu tokio panašaus.

    AtsakytiPanaikinti