2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Beveik buffalo sparneliai su mėlyno sūrio padažu

Čia gal ir ne pats originaliausias buffalo sparneliu receptas, tačiau labai skanus ir greitai padaromas. Mėlynojo sūrio padažas labai prie jų tinka. Šie sparneliai, kaip žinia, bene populiariausias amerikietiškas barų užkandis.



Reikia:
1 kg sparnelių (padalintų į 2 dalis per sąnarį)
1 mažo svogūno, supjaustyto labai smulkiai
2 skiltelių česnako, išspaustų
50 gr sviesto
1 skardinės kapotų pomidorų
2 šaukštai čili padažo (kuo aštresnis tuo geriau)
žiupsnis kajeno pipirų

padažui:
100 gr mėlynojo sūrio (aš naudojau anglišką stiltoną)
140 gr grietinės (geriau riebesnė)
2 šaukštai majonezo
pusės citrinos sulčių

Pasidarome padažą. Sutriname mėlynąjį sūrį šakute ir sumaišome su grietine, majonezu, citrinos sultimis ir jei norisi, įdedame druskos.
Sparnelius gerai įtriname druska, pipirais ir kajenu. Kepame ant griliaus ar orkaitėje, kol gražiai apskrus ir odelė pasidarys traški.
Tuo pačiu metu kai įdedame sparnelius į orkaitę, į įkaitintą sviestą metame svogūną ir česnaką ir kepame ant silpnos ugnies kol suminkštės, apie 10 minučių. Sudedame pomidorus ir verdame dar 7-8 minutes. Sudedame čili padažą ir viską labai gerai sutriname blenderiu. Keptus sparnelius užpilame padažu ir gerai išmaišome, kad visi sparneliai juo apliptų. Patiekiame su mėlynojo sūrio mirkalu ir geru alumi!
Skanaus!
Recepto šaltinis


4 komentarai:

  1. Na niekad nesuprasiu - ką ten tuose sparneliuose reikia valgyt? Bet visos kitos vištienos dalys labai skaniai turėtų būti su tuo pomidoriniu padažu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tame ir esme, kad ten mazai ka valgyti.. :) as paklausciau, o ka valgyti sraigese ar krevetese? juk ten vos ant sakutes galo.. :) o padazas tikrai, kad tiktu ir su kitomis dalimis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, sparniukai patys skaniausi is visos vistienos :)) na dar kulseles skanios :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yra sparneliuose ką valgyti, yra :)))) Pats malonumas - apgraužinėti juos :)) Dėkui, Viktorai, bandysiu.

    AtsakytiPanaikinti