2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Pracūziška lašišos sriuba "Bourride"

Čia kaip ir 2 viename, galima valgyti ir kaip antrą patiekalą ir kaip sriubą, įpylus siek tiek daugiau padažo/sriubos.


Reikes:

keletos lašišos kepsnių
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
2 raudonų arba geltonų paprikų
300 ml žuvies sultinio
200 ml balto sauso vyno
žiupsnelio šafrano
4 šaukšteliai pomidorų tyrės
1-2 skardinės hermetišku kapotų pomidorų
2 šaukšteliai cukraus
druskos, pipirų

Į puodą įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus ir jam įkaitus apkepiname supjaustytą svogūną. Sudedame kapotą česnaką, šiaudeliais pjaustytą papriką ir apkepiname dar pora minučių (aš dar dėjau puse petražolės šaknies). Įmaišome hermetiškus pomidorus, tyrę, cukrų, šafraną, žuvies sultinį, vyną, paskaniname druska bei pipirais. Užverdme ir sudedame lašišos kepsnelius. Uždengiame dangčiu ir paverdame keletą minučių kol lašiša išverda.  Labai tinka su baguete. Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą