2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Fettuccini makaronai su orkaitėje keptu camembert sūriu

Šį receptą nusižiūrėjau iš Jamie Oliverio. Makaronus gaminausi pats, tokie jie manau itin gero skonio.

Reikia:
geriausia ir skaniausia savos gamybos fettuccini makaronai,kuriuos šį kart dariau pats (jei nėra galimybes, tada parduotuviniai)
pora saujų šaldytų ar šviežių špinatų lapų
camemberto sūrio medinėj dėžutėj
poros skiltelių česnako
rozmarino
parmezano sūrio

I verdanti vandeni dedame virti makaronus. Iki virimo pabaigos likus 5 minutems (jei parduotuviniai) sudedame špinatus.  Iš dėžutės išimame sūri ir išvyniojame iš plastiko. Viršuje išpjauname lyg ir tokį dangteli, bet tik nuo paviršiaus (nupjauname pelėsį). Griežinėliais supjaustome česnaką ir išdėliojame ant viršaus, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome pipirais. Dedame ant viršaus rozmarino lapelius (arba beriame džiovinto) ir gerai patapšnojame :). Pabarstome parmezano sūriu ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 25 minutes kol viršus gražiai paruduos. (atsargiai, nes suris bus beveik skystas)
 makaronus nusunkiame kartu su špinatais ir gerai pabarstome parmezano sūriu. dedame į lėkšte makaronus pilame kepta sūri, viska pamaišome ir valgome.
Skanaus! :)

1 komentaras: