2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Didieji CONCHIGLIE makaronai su 3 sūrių įdaru



Reikia:
conchiglie makaronų, apie 40 vienetų (kaip kriauklelės tik didelės, pirkau Švedijoj)

įdarui:
dežutės ricotta sūrio
pakelio mocarrela sūrio
100 gr tarkuoto parmezano
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
šiek tiek virto ar rūkyto kumpio, smulkiai supjaustyto
pora saulėj džiovintų pomidorų (naudojau marinuotus aliejuje)
poros saulėj džiovintų arba grilintų paprikų
baziliko

sūrio padažui:
60 gr sviesto
30 gr miltų
700 ml pieno
100 gr tarkuoto fermentinio sūrio
šaukštelis baziliko

Pomidorinio makaronų padažo (kad ilgai vargt nereiktų)


Išverdame makaronus al dente (turi būti šiek tiek kieti). Įdaro ingridientus sumaišome ir įdarome makaronus. Per daug nedėjau, nes gali išlipti lauk
Puode ištirpinam sviesta, sudedam miltus ir apie minutę pakepinam. Nuimam nuo ugnies ir po truputi pilam pieną. dedame ant viryklės ir užverdame. Verdame ant silpnos ugnies kol sutirštės, dedame sūri ir baziliką.
Į formą pilame šiek tiek padažo, kad pasidengtų dugnas ir dailiai rikiuojame įdarytus makaronus. Likusį padažą supilame ant viršaus. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame makarus apie 30-40 minučių kol pradės ruduoti.
Pašildome makaronų padažą. Pilame jį į lėkštę ir dedame makaronus su sūrio padažu.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Panašiai ir aš darau, bet vietoj sūrio padažo, darau pomidorų padažą. Reiks savaitgalį išbandyti šį variantą ;)

    AtsakytiPanaikinti