2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Norvegiška lasagne



Kas gyvena Norvegijoje tikrų tikriausiai žino, kad tikras nacionalinis norvegiškas patiekalas yra får i kål, ką išvertus į lietuvių kalbą reikštų - ėriukas kopūste. Tai tiesiog ėriena arba aviena virta su kopūstu. Nerealiai paprastas ir dar nerealiau skanus patiekalas. Šita lazanija ir yra įkvėpta šio norvegiško patiekalo.

Reikia:
50 ml ryžių, skirtu ryžių košei virti
150 ml pieno
800 gr kopūsto
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai tamsaus cukraus sirupo
600 gramų ėrienos faršo
3 kiaušiniai
šaukštelis čiobrelio
1 šaukštas druskos
šviežiai maltų pipirų
200 ml veršienos buljono

Padažiukui - rozmarininiam jogurtui:
300 ml maistinio jogurto
1 česnako skiltelė
puses citrinos žievelės, tarkuotos
1 šaukštas sukapoto rozmarino
2 šaukšteliai medaus
šaukštelis druskos
žiupsnis maltų pipirų

Nuplauname ryžius ir verdame piene apie 20 minučių, kol pasidarys tiršta košė. Atšaldome. Kopūstlapius supjaustome kvadratėliais ir kepiname svieste apie 5 minutes pastoviai maišydami, pabaigoje sulašiname sirupą. Sumaišome faršą, ryžių košę, kiaušinius ir čiobrelį. Paskaniname druska ir pipirais. Imame ištepta sviestu formą lazanijai ir sluoksniuojame kopūstą su faršo mišiniu. Reikėtu pradėti ir baigti kopūsto sluoksniu. Supilame veršienos buljoną ir šauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 75 minutes.
Padažui - sumaišome visus ingridientus. Česnakas turėtų būti išspaustas česnako spaudykle..
Dedame į lėkštę, patiekiame su padažu.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Šaunus tinklaraštis, keista, kad tik dabar atradau:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū labai :) o atradai dabar, nes palygint nesenai sukūriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomus pateikimas, o skonis gal kiek primena lietuviškus balandėlius?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal primena sudėtimi, bet skonis tai skiriasi. Jaučiasi aviena, o ir kopūstas salstelėjes. Plius pamirkius į padažą, gaunasi labai įdomus skonių derinys :)

    AtsakytiPanaikinti