2011 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Įdaryti kiniški blyneliai "Sher Pang"


Reikės:
Tešlai:
 450 gr. kvietinių miltų
225 ml vandens
4 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Įdarui:
400 gr kiaulienos faršo
sauja labai smulkiai sutarkuoto baltagūžio kopūsto
šviežių petražolių arba kalendros
sutarkuotos šviežios imbiero šaknies, apie 2 cm
4 pavasariniai svogūnai, smulkiai supjaustyti
1 skiltelė česnako, labai smulkiai sukapota
šviežiai maltų pipirų
jūros druskos

Pasidarome tešlą, sumaišydami miltus, vandenį, aliejų ir prieskonius. Gerai išminkome kol nebelips prie rankų, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandėlei.
Kai jau būsite pasiruošę daryti blynelius, sumaišykite visus įdaro ingridientus dubenyje ir gerai permaišykite rankomis. Padalinkite tešlą į 8 dalis. Taip pat ir įdarą. Rankomis darykite blynelius, kurie turėtų gautis apie 12 cm diametro ir 1 centimetro storio. Dėkite įdarą ir lenkite kraštus į viršų. Pradėkite nuo vieno krašto ir lenkite vis po nauja klostę eidami palei tešlos apskritimą. Blynelis turėtų gautis apie 2,5 cm storio ir 8 cm diametro. Tą patį pakartokite su likusiais blyneliais. Sudekite juos ant aliejumi pateptos skardos ir "pašaukite" į šaldytuvą pusvalandžiui.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir dėkite blynelius "užlankstymu" į apačią. Švelniai spauskite mentele, kol blyneliai pasidarys apie 1 cm storio ir 10 cm pločio. Kepti reikėtu apie 4 minutes kol gražiai paruduoja iš vienos pusės. Tada apverčiame ir švelniai paspaudžiame mentele, bet TIK 1 kartą! Pakepame dar 5 minutes. Galite perlaužti vieną, kad įsitikinti jog mėsa iškepė.
Patiekite su sojos padažu, švelniu čili padažu ir būtinai apšlakstykite citrinos sultimis
Skanaus! :)

3 komentarai:

  1. Kokie grazuoliai, butinai gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai labai skaniai atrodo, isidejau i favoritus ir artimiausiu metu isbandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai džiaugiuosi radusi šį puikų receptą vėl (jau buvau išsigandusi jog nerasiu)! Jis įstrigęs atmintyje nuo pat pasirodymo čia :)
    Išbandytas ne vieną kartą, taip pat pakeitus pyragėlių formą gaunasi puikaus recepto čeburekams alternatyva :)
    Linkėjimai, Viktorai, nuo bendravardės Viktorijos!

    AtsakytiPanaikinti