2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Quesadilla su vištiena ir guacamole padažu

Meksikietiškas užkandis, labai tinkantis ir lengviems pietums, skaniausias karštas, bet galima valgyti ir šaltą.




Reikia:
8 kvietinių tortilijų
2 didelės vištienos krūtinėlės
200 gramų fermentinio sūrio (idealiausia būtų maišyti mocarelą su čedaru)
4 pavasariniai svogūnėliai
2 skiltelės česnako
druskos ir pipirų
1 čili pipiras
kapotų petražolių papuošimui

Guacamole padažui:
2 didelių prinokusių avokadų
pusės nedidelio svogūno
1 laimo sulčių (galima naudoti ir tolygų kiekį citrinų sulčių)
poros šaukštų alyvuogių aliejaus
1 išspausta česnako skiltelė
1/4 šaukštelio romos kmynų (kumino)
šaukštas kapotų petražolių arba kalendros
kas mėgsta aštriau reikėtų įpjaustyti 1 žalią čili pipirą

Vištieną apkepame keptuvėje ir suplėšome gabaliukais. Sūrį sutarkuojame ir sumaišome su smulkintais svogūnėliais ir česnakais. Pagardiname druska, pipirais ir labai gerai sukapotu čili pipiru. Visus ingridientus gerai sumaišome, ketvirtadalį dedame ant tortilijos lakšto ir užklojame kitu blynu.
Keptuvę patepame aliejumi (labai nedaug) ir dedame įdarytą tortiliją. Kepame apie 4 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies, vis patikriname, kad nesudegtų. Kepant dažnai paspaudžiame iš viršaus, kad išsilydęs sūris sulipintų abu blynus. Parudavus apatiniam lakštui, atsargiai apverčiame ir švelniai paspausdami kepame dar 4 minutes. Išėmę dedame į lėkštę ir pjaustome į 4 dalis. Tepame guacamole padažą, kuri pasiruošiame labai paprastai.
Išsilukštename avokadus, ir pasmulkinę į kelis gabalus dedame į indelį kartu su laimų/citrinų sultimis ir aliejumi. Sutriname viską šakutės pagalba iki norimos konsistencijos ir įmaišome kapotą svogūną, česnaką, kuminą, čili ir petražoles. Paskaniname druska ir pipirais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą