2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Griliuje kepta "mechoui" ėriuko kulšis


Penktadienis nustebino gana neblogu oru. Netgi buvo įmanoma išeiti į verandą ir "nurengti" grilių. :) Prieš porą dienų iš šaldiklio buvom išsitraukę ėriuko kulšelę, apie 2 kilogramų svorio. Parą palaikėme vandenyje su citrinos sultimis (šiek tiek sumažina specifinį avienos skonį ir kvapą, kurio visiškai panaikinti nereikėtų, nes tame ir ėrienos esmė). Likus dienai iki kepimo padariau afrikietišką mechoui marinatą, kuriam reikia:

20 mėtų lapelių
2 didelių šaukštų medaus
1 citrinos sulčių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
dviejų šaukštelių druskos
1 šaukštelio kumino (romos kmynų)
1/2 šaukštelio kajeno pipirų
2 šaukštelių rūkytos paprikos miltelių
2 česnako skiltelių, išspaustų

Mėtų lapelius suplėšome ir sumaišome su likusiais ingridientais. Dedame kulšį į maišelį ir marinuojame per naktį šaldytuve. Reikėtų išimti iš šaldytuvo porą valandų prieš kepant. Dedame ant griliaus ar virš laužo, prieš tai nuėmę mėtų lapelius ir kepame apie 2 valandas. Galima pirmą valandą kepti orkaitėje, o po to perkelti ant griliaus. Reikia dažnai vartyti, kad nesudegtų ir visa iškeptų tolygiai. kepimo pabaigoje verta įsmeigti termometrą, kad rezultatas butų nepriekaištingas. Ėriena bus jau valgoma - rožinė, kai termometras rodys 70 laipsnių. Prie 74 laipsnių mėsa bus pilka ir labai labai sultinga. Nuėmus nuo griliaus apdengti folija ir leisti pastovėti apie 10 minučių. Pjauname plonomis riekelėmis ir patiekiame su mėtų padažu ir ant griliaus keptomis bulvėmis
Skanaus!


3 komentarai:

  1. atrodo nuostabiai..;) pritaikysiu avienos kumpeliui, kuris laukia progos gulėdamas šaldiklyje..:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo labai skaniai. O kas recepto autorius? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Recepto autorius - Afrika. Tiksliai nepasakysiu kuri gentis ji sumaste. As siek tiek ji pakoregavau, todel nera 100% atitikmuo originalui... :)

    AtsakytiPanaikinti