2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Scampi al Ajillo

Pamatęs pas Mindaugą šį receptą iškart įrašiau į eilę laukiančių valgių saraše. Labai mėgstu jūros gėrybes, o ypač tokius greitai, paprastai pagaminamus genialius patieklus su jomis. Kaip jau buvau minėjęs ne kartą, paprastume genialumas!



Reikia:
500 gr krevečių ar scampi'u
5 skiltelių česnako
1 džiovinto čili pipiro
2 šaukštų konjako
saujelės kapotų petražolių
1 citrinos sulčių (nedidelės)
100 gramų sviesto
50 ml aliejaus
druskos ir pipirų
česnakinės bagetės

Keptuvėje įkaitiname aliejų su sviestu. Dedame česnaką ir susmulkintą čili pipirą ir kepame ant nedidelės ugnies apie 5 minutes. Atsargiai nesudeginkite česnako. Po 5 minučių dedame krevetes, pilame citrinos sultis, konjaką, dedame žiupsnį petražolių. Paskaniname druska bei pipirais. Kepame dažnai maišydami, apie 3 minutes, kol krevetės pasidarys gražios rožinės/raudonos spalvos. Jokiu būdu neperkepkite, nes tada krevetės pasidarys guminės.
Dedame viską į lėkštę, ar patiekiame tiesiai iš keptuvės, padaže mirkydami begetės riekutę. Pirštelius apsilaižysite!
Kas baiminasi čili pipiro, neverta, nes aštrumas jaučiamas bet visai neįkyrus ir nedeginantis.
Skanaus!



5 komentarai:

  1. labai skanu buvo :) norisi dar ir dar. zmona

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorai, oi kaip malonu, kad tavo šeimai patiko ;)
    Parodžiau, savo žmonai, tavo įrašą - iškarto užsigeidė! :D

    Dėl čili pipirų - patvirtinu, jog jų aštrumas jaučiasi tikrai neįkyriai.

    Bon appetit! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Darysiu merginu vakareliui,dekui uz minti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Et kad pas mus būtų tokių krevečių gera kaina :) turbūt kirsčiau kasdien :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sitas receptukas nerealus!!!Tikrai verta pameginti pasigaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti