2011 m. spalio 2 d., sekmadienis

Ziti con scampi/ Ziti makaronai su scampi

Kartais reikia kažko greito ir su ilgi išliekančiu burnoje skoniu. Taigi prašom - greičiau nebūna!


Reikia:
250 gr. makaronų
300 gr. nuluptų nevirtų scampi arba tigrinių krevečių
4 skiltelių česnako
2 šaukštų lydyto sviesto
2,5 šaukštų gero alvuogių aliejaus
saujelės kapotų petražolių
1 citrinos žievelės ir sulčių
druskos ir pipirų

Užkaičiame vandenį makaronams nepamiršę įdėti druskos ir šlakelio aliejaus. Kol makaronai verda įkaitiname keptuvėje sviestą kartu su aliejumi ir dedame smulkiai kapotą česnaka. Kepame ant vidutinės/žemos temperatūros, nes, kaip žinia, česnakas labai greitai mėgsta paruduoti ir apkarsti. Jis turi tik šiek tiek suminkštėti ir atiduoti aliejaus/sviesto mišiniui savo aromatą. Kepame apie 5 minutes. Dedame į keptuvę krevetes ir dažnai maišydami kepame apie 6 minutes kol jos gražiai paraudonuos. Išjungiame ugnį, įtarkuojame citrinos žievelę, išspaudžiame sultis, sudedame petražoles, pagardiname druska bei pipirais. Makaronus nukošiame ir dedame atgal i puodą. Pilame padažą ant makaronų ir gerai išmaišome, kad makaronai įsigertų šio nuostabaus skonių derinio .
Skanaus!



2 komentarai:

  1. Arodo puikiai, ypač tie jūros padarėliai :)

    Bet ar tikrai scampi yra krevetės? Mano žiniomis šie vėžiagyviai vadinami Norveginiais omarais. Pasidarė tiesiog smalsu, tai nusprendžiau pasidomėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tamsta esate teisi, scampi ne visai yra krevetės. Bet kadangi ir skonis panašus ir išvaizda tai mes juo tiesiog taip vadinam. Bet kad nebūtų neaiškumų nuimsiu krvetes iš pavadinimo :)
    Ačiū už pastabą! :)

    AtsakytiPanaikinti