2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Vištienos sparneliai su karamelizuotu lipniu sojos padažu

Receptas taipogi iš Eyvind Hellstrøm kolecijos.


Reikia:

1 kg vištienos sparnelių
2 kupini šaukštai medaus
2 šaukštai sojos padažo
šaukštelis kiniškų penkių prieskonių mišinio
saujelė sezamo sėklų

Sparnelius apverdame vandenyje apie 2 minutes, traukiame iš vandens ir atvėsiname šaltu vandeniu. Beriame ant sparnelių prieskonių mišinį ir gerai permaišome. Dedame į keptuvę kurioje jau įkaitęs aliejus ir kepame kol gražiai paruduos. Mažame katiliuke verdame soją ir medų, kol dalis skysčio nugaruos ir visas padžas karamelizuosis. Pilame ant sparnelių, beriame sezamų sėklas ir skanaujame. Tikrai greitai ir paprastai padaromas patiekalas.
Skanaus!

7 komentarai:

  1. atrodo skaniai ir noretusi isbandyti, todel noreciau suzinoti, kokie prieskoniai ieina i ta misini? gal viska turiu namie ir nereikes specialiai ieskoti ir pirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. I misini ieina :
    pipirai,
    pankolio seklos
    apelsino zievele
    zvaigzdanyzis
    cinamonas

    viskas aisku milteliu pavidalu. :)

    o siaip jei kur nors netoliese yra kinisku prekiu parduotuve ar pvz perkant per e-bay arba iherb'a tai tie prieskoniai labai pigiai kainuoja... ieskok 'five spice' :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kaip noreciau dabar as ju, tik be anyziaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu uz info, nes net nebuciau pagalvojusi apie toki prieskoniu derinuka. Buvau pagalvojusi, kad sojos padazas ir medus nieko naujo ir isbandyta, bet china spice ir yra tas kabliukas :))

    istikruju dar nesu naudojusi siu prieskoniu, kad ir pavieniui, isskyrus pipirus ir cinamona, bet ir tai tik i pyragus :)) pasidomejus, suzinojau, kuo skiriasi zvaigzdanyzis ir anyzius :))) nes buna ivairiu variantu ir misiniuose gali buti zvaigzdanyzis arba anyzius. Tarkim vietoj apelsino zieveles, kitur buna imbieras arba citrinos zieveles,arba gvazdikeliai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Eugenija, jei nelabai patinka anyzius, tai gal labiau patiks zvaigzdanyzis. cia bus trumpas ir aiskus atsakymas apie ju skirtumus http://receptai.iki.lt/lt/blogas/zvaigzdanyzis-ir-anyzius-ne-tas-pats/307#comments

    AtsakytiPanaikinti
  6. O jei sparneliu neapvirti, is karto kepti?

    AtsakytiPanaikinti