2013 m. spalio 29 d., antradienis

Anties kojelės pagal Beatą

Tiesiog negaliu neįdėti šio recepto. Burnoje tirpstančios anties kulšelės su puikiu garnyru. Beata šį patiekalą troškino ketaus puode, aš jį tuoj pat pritaikiau lėtpuodžiui, taip vadinamam slowcooker'iui. Viskas, kas turi būti troškinama ilgai ir nedidelėje temperatūroje, gali būti gaminama lėtpuodyje. Taigi jei norite puikaus prancūziško stiliaus troškinio, šis tikrai nenuvils!


Reikia (1-2 žmonėms):
Šaukštas aliejaus
2 anties kojelės (manau vyrams reikėtų 2 vnt., o moterims turėtų pakakti 1 vnt. sotiems pietums)
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
1 saliero stiebas
100 ml. pusiau saldaus portveino (jei gaminama paprastame puode, tai 200 ml.)
2 morkos (galima ir daugiau)
2 ar daugiau bulvių
1 lauro lapas
1 a.š. čiobrelio
3-4 šaukštai perlinių kruopų
200 ml. vištienos sultinio
druskos, pipirų pagal skonį

Aliejų įkaitiname storadugnėje, geriausia ketaus, keptuvėje. Nuo ančių kojelių nupjaustome matomus riebalus ir dedame į keptuvę. Gerai apskrudiname ant didelės kaitros. Anties riebalų susikaups tikrai nemažai. Juos nupilame palikdami vieną šaukštą ir atsidedame į šaldytuvą. Vėliau juos galima panaudoti orkaitėje kepant bulves, nerealiai skanu...
Kojeles atidedame, o į keptuvę metame pjaustytą svogūną, kai jis šiek tiek apkeps, smulkiai kapotą česnaką ir salierą. Pakepiname porą minučių, supilame portveiną ir leidžiame užvirti gramdydami prikepusius likučius nuo dugno. Pilame viską į lėtpuodį, beriame kruopas, dedame kubeliais pjaustytas bulves ir morkas, lauro lapą, čiobrelį. Ant viršaus (būtent tokia tvarka į lėtpuodį ir dėkite, paprastame puode reikėtų dėti pirmiausia kojeles, paskui daržoves) dedame anties kojeles, pilame vištienos sultinį, uždengiame ir troškiname ant žemesnės temperatūros nustatymo minimum 6 valandas.
Skanaus!

O Beatai už šį puikų receptą skiriu šiuos mūsų rudeninius saulėgražų žiedus. Beje šie žiedai - siamo dvyniai, du žiedai suaugę kartu :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą