2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

Lipnūs vištienos sparneliai

Vištienos sparneliai - puikus vakarėlių ar šiaip lengvų pietų maistas. Beplepant su draugais jų galima suvalgyti didžiausius kalnus. Todėl jei pagrindinis patiekalas tik sparniukai, reikėtų skaičiuoti bent po pusę kilogramo žmogui. O iš tikro kiek ten tos mėsos, kaulas sudaro didžiąją svorio dalį. Bet kaip skanu juos valgyti, atsiplėšti neina lyg nuo kokių saulėgražų. Iš visų bandytų variantų šis improvizacinis variantas turbūt skaniausias.


Reikia:
1 kg sparniukų
druskos ir pipirų

padažui:
2 v.š. pomidorų padažo/kečiupo
2 išspaustų česnako skiltelių
2 v.š. sojų padažo
1 v.š. balzamico acto
2 v.š. aliejaus (naudojau nerafinuotą saulėgražų aliejų, labai tinka)
1 v.š. rudojo cukraus
pora lašelių tabasco padažo


 Sparnelius padruskiname ir papipiriname, gerai išmaišome ir paliekame bent porai valandų pasimarinuoti.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, sudėtus ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Vos vos pašlakstome aliejumi. Idealiausiai būtų, jei sparneliai nesiliestų vienas su kitu.
Kepame apie 40 minučių kol gražiai apskrus.
Padažo ingredientus gerai sumaišome.
Imame sparnelius iš orkaitės, apšlakstome padažu, gerai sumaišome ir vėl šauname į orkaitę kokioms 5 minutėms, 20-čia laipsnių padidinę temperatūrą
Dedame į lėkštę ir patiekiame su mėgiamais priedais, pvz. šviežių kopūstų salotomis, paskanintomis kmynais ir balzamico actu. Aš mėgstu sparniukus šiek tiek apšlakstyti Tabasco padažu (nuostabiai tinka Tabasco Buffalo style).
Skanaus!


1 komentaras:

  1. Vava aš irgi pagalvojau, kad chebrytės prie šio patiekalo būtų neblogai...na dar labai daug servetėlių;) Super gerai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti