2013 m. kovo 30 d., šeštadienis

Romietiškas jaučio uodegų troškinys lėtpuodyje

Dar vienas patiekalas iš knygos "The italian slow cooker". Kaip jau esu minėjęs ne kartą, visus patiekalus gaminamus lėtpuodyje arba slow-cooker'yje galima gaminti įprastu būdu, tik reikėtų naudoti gerokai daugiau skysčių, tokių, kaip sultinys, vynas ir pan.
Iš jaučių uodegų galima pagaminti nuostabių patiekalų. Ilgai troškinant, mėsytė pasidaro tokia minkšta ir skani, kad norisi dar, dar ir dar!



Reikia:
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
1,5 kg. jaučių uodegų (apie 3 cm storio grižinieliais)
1 didelis svogūnas, sukapotas
2 skiltelės česnako, sukapotos
1 puodelis (240 ml.) raudono vyno
1 skardinė kapotų pomidorų savo sultyse
1/4 a.š. maltų ar trintų trintuvėje gvazdikėlių
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

6 vidutiniai saliero stiebai, supjaustyti riekelėmis
1 v.š. kapoto juodojo šokolado
2 v.š. kedro riešutų
2 v.š. razinų (aš nenaudojau)

Didelėje sunkioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, ant vidutinės/didelės ugnies. Sudėkite uodegas, jei netelpa dėkite porcijomis. Gerai apkepinkite iš visų pusių. Sudėkite apskrudusias uodegas į lėtpuodį. Nupilkite iš keptuvės riebalus palikdami apie 2 valgomuosius šaukštus ir sumažinkite ugnį iki vidutinės.
Sudedame svogūną ir kepame apie 10 minučių kol šiek tiek paruduos. Sudedame česnaką ir pakepame maišydami apie 30 sekundžių. Supilame vyną ir maišydami nugramdome visus prikepėlius nuo keptuvės dugno. Įmaišome pomidorus, gvazdikėlius ir druską su pipirais pagal skonį. Viską užvirkite ir supilkite ant uodegų.
Uždenkite ir troškiname ant žemesnės temperatūros 6 valandas, kol mėsa taps minkštutė ir kris nuo kaulų.
Baigiantis gaminimosi laikui, užkaičiame puodą su vandeniu ir jam užvirus sudedame salierus. Verdame 1 minutę, nukošiame.
Nustatome aukštesnę slow-cooker'io temperatūrą. Įmaišome šokoladą, sudedame salierus, kedro riešutus ir razinas. Patroškiname dar apie 30 minučių, kol skoniai gerai susimaišys.
Patiekiame karštą, skaniausia su bulvių koše.
Skanaus!


3 komentarai:

  1. Ne į temą, bet ką tik grįžau iš Ispanijos, ten tikrai bacalao yra žuvis...menkė....jie ten parduoda tik sūdytą ir džiovintą, bet dar parduoda sūdytą, vytintą ( o gal parūkytą, spalva labai kitokia), bet vis tiek bacalao. prisipirkau...gaminsiu, dar Norvegišką knygą radau su paaiškinimu, kad pas jus receptas, o pietuose žuvis:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neilgai trukus idesiu isversta straipsniuka is norvegisko zurnalo, apie bacalao - zuvi patiekala :) Dziovinta ir vytinta, tai tas pats, visos jos dziovintos tik kad vienos su druska, o kitos be druskos, del to atrodo visiskai kitaip, o ir paruosimas kitoks, ta kur vytinta be druskos, reikia ziauriai ilgai mirkyt, ne taip kaip ta klippfisk, sudyta dziovinta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai laukiu to straipsnio ir patiekalo:)

    AtsakytiPanaikinti