2012 m. spalio 19 d., penktadienis

Lapinio kopūsto traškučiai


Žiauriai paprastas ir nerealiai skanus valgis, tik įsivaizduoju, kad Lietuvoje turėtų būti gana sunku rasti šių kopūstų. Jie vadinami garbanotaisiais arba dažniau lapiniais kopūstais. Kai paragavau šio užkandžio galvojau nualpsiu... Jų skonis labai man priminė skrudintų nori lapų snaksus, kuriuos dievinu! Nerealiai žiauriai skanu, tik reikia LABAI atsargiai nesudeginti šios puikios daržovės, nes degintas skonis tikrai nekoks..

Reikia:
4-5 lapinio kopūsto lapų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnis jūros druskos

Lapus nuplėšiame nuo storų lapkočių ir sumaišome su aliejumi bei druska. Išdėliojame ant kepimo skardos ir kepame iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Priklausomai nuo orkaitės, jei lapeliai dar netraškūs, galima pakepti kiek ilgiau. TIK NESUDEGINTI!
Skanaus!

šaltinis


6 komentarai:

  1. Yra tokių kopūstų Lietuvoj, jie visai be vargo auga, tik klausimas, ar populiarūs :) Beje, Viktorai, skonių bloge šitam receptui nurodei klaidingą šaltinį (ne savo, bet norvegišką :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ausra, aciu uz pastaba, tikrai iveliau klaida, ikeliau savo saltinio nuoroda :)
    parasiau adminams, tikiuosi pakeis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai įdomu ir intriguoja :) Kaip batonas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mindaugai, batonas tikrai geras, nors as is tavo nurodyto kiekio kepiau du batoniukus, ko nusprendem su zmona, nereikejo daryti. Kita kart kepsiu viena, kaip ir priklauso :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. pabandykit burokėlių lapus, tik neperaugusių. Taip pat nerealiai skanu...

    AtsakytiPanaikinti