2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Jautienos guliašas greitpuodyje

Kartais norisi šio klasikinio patiekalo nestovint prie viryklės 2 valandų. Galima jį pasigaminti itin greitai, tereikia tik paprasto prietaiso - greitpuodžio. Tai tikrai unikalus išradimas leidžiantis pagaminti maistą 2 kartus greičiau nei įprastais metodais. Guliašas - vienas iš tų patiekalų, kuris karts nuo karto burbuliuoja pas mus greitpuodyje. Kiek pastebėjau internete ne per daugiausiai informacijos apie gaminimą greitpuodyje, daug žmonių nežino, kokių puikių patiekalų galima jame pagaminti, jis skirtas tikrai ne tik šaltienai, ar greitam sriubos išvirimui :)


Reikės:
800 gramų ne pačios geriausios jautienos (puikiai tiks sprandinė)
1-2 paprikų, pagal skonį
2 vidutinių morkų
1 didelio svogūno
1 skiltelės česnako
2 šaukštų pomidorų pastos (neturėjau, naudojau 4 šaukštus pomidorų padažo)
1 v.š. garstyčių
1 v.š. paprikos miltelių
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. aitriosios paprikos miltelių (naudojau pikantišką papriką, nes valgė ir vaikai)
pora lauro lapų
keletas juodųjų pipirų grūdelių
didelis šaukštas miltų
1,5 puodelio jautienos sultinio

Svogūną  ir česnaką sukapojame ir greitpuodyje įkaitinę porą šaukštų aliejaus pakepame keletą minučių. Dedame pusapskritimiais supjaustytas morkas, po poros minučių kubeliais supjaustytą jautieną, miltus ir viską pastoviai maišydami pakepiname apie 5 minutes.
Pilame sultinį, dedame pomidorų pastą, garstyčias ir visus prieskonius, juostelėmis supjaustytą papriką, išmaišome, greitpuodį uždengiame dangčiu, nustatome II-ąją padėtį ir verdame (nuo užvirimo momento) 30 minučių.
Baigus virti kišame greitpuodį po šaltu vandeniu, kad nukristų slėgis, atidarome ir jei koncistencija per skysta, galima įdėti dar šiek tiek miltų (galima juos pakepinti svieste) ir pavirti dar keletą minučių.
Patiekiame su virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Puikiai tinka raudonas vynas.
Skanaus!


7 komentarai:

  1. Jau 3 kart ruošiau pagal šį receptą savo šeimynai ir nei viena kart nenuvyle. Labai skanu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Viktorai
    Greitpuodinis guliašo variantas puikus!
    Vienintelis pataisymas: miltus ant mėsos berti 1 min. prieš pilant sultinį. Seka tavo patarimais jie pridega.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš greitpuodyje gaminu beveik viską: sriubas, troškinius, suktinukus, mėsą ir t.t., jokių atskirų receptų tam nereikia. Bet nuostabiausias patiekalas greitpuodyje, kuris mane itin maloniai nustebino - plovas. Nei orkaitėje keptas, nei paprastam puode virtas jam neprilygsta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sakykit, o kaip jūs nugarinate greitpuodį? Aš iškart pasuku į garų išleidimo "paveiksliuką", bet sesuo man sako, kad taip daryti negalima ir kad reikia palaukti arba pastatyti po šalto vandens srove. Iš anksto dėkoju už atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek as zinau, iskart baigus virti, sukti ir isleisti garus negalima, yra didele tikimybe apsideginti garais. As dazniausiai pakisu po salto vandens srove, po kokiu 5 sekundziu slegi pats nukrenta ir dangti galima atidaryti be baimes. :)

      Panaikinti
    2. nesuprantu kur jus randat problema nusideginti garais. nuimi puoda nuo ugnies ir nustatai I nuline slegio padeti. garai iseina ir leidzia atidaryti dangti.

      Panaikinti
  5. Tai kad mano greitpuodis elektrinis nepakiši po vandeniu😆

    AtsakytiPanaikinti