2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Sconai su sūriu

Labai puikūs ir žiauriai greitai pagaminami užkandžių pyragėliai, tinkantys ir vakarienei ir pusryčiams.


Reikia:
225 gr. įprastų kvietinių miltų
1/2 a.š. druskos
1,5 a.š. kepimo miltelių
50 gr. šalto sviesto
100 gr. tarkuoto sūrio
130 ml šalto pieno
1-2 a.š. čiobrelio
alyvuogių aliejaus aptepimui
smulkintų kedro riešutų pabarstymui (galima ir nedėti)

Darant rankomis, reikėtų sviestą sutrinti su miltais iki mažų grūdelių koncistencijos. Aišku viską geriau daryti virtuviniame kombaine. Sudėti miltus, druską, kepimo miltelius bei sviestą ir "prasukti" viską apie pusę minutės. O dabar jau reikės šiek tiek rankų darbo. Sudedame sūrį, beje, aš pusę sūrio sutarkavau su labai smulkia tarka, o kitą pusę su stambia, burokine. Beje dar įtarkavau šiek tiek parmezano sūrio, dėl skonio. Po truputį pilame pieną ir minkome tešlą. Labai daug minkyti nereikia, tešla neturi būti vienalytė. Tešlą padaliname į dvi dalis. Ant miltais pabarstyto stalo išminkome du apskritimus, turėtų gautis apie 1,5 cm storio. Kiekvieną supjaustome į 6 dalis, kaip picą. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apipurškiame ar aptepame aliejumi ir pabarstome riešutais.
Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 225 laipsnių 12-15 minučių, kol įgaus auksinį atspalvį.
Nerealiai skanu su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle.
Skanaus!



recepto šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą