2012 m. birželio 10 d., sekmadienis

Vištiena su kreminiu garstyčių padažu


Reikia:
4 vištienos krūtinėlių perpjautų per pusę išilgai
1/2 puodelio migdolų
1 puodelis džiūvėsėlių (naminiai tiktų labiausiai)
1 citrinos žievelė
1/2 a.š. diovinto raudonėlio
druskos ir pipirų
1/2 puodelio paprastų miltų
2 didelių kiaušinių
alyvuogių aliejaus papurškimui

padažui:
1/2 puodelio labai gerai sukapotų askaloninių česnakų (šalotų)
2 česnako skiltelės, nuluptos ir smulkiai sukapotos
1 v.š. sviesto
1/2 puodelio vištienos sultinio
3 v.š. dižono garstyčių
1/2-3/4 puodelio riebios grietinėlės
druskos ir pipirų

Beriame migdolus i virtuvinį kombainą ir "prasukame" kol gausis alia džiųvėsėlių tipo. Dubenyje sumašome migdolus, džiūvėsėlius, citrinos žievelę, raudonėlį, bei įberiame šiek tiek druskos ir pipirų.
Kiaušinius išplakame kartu su pora šaukštų grietinėlės.
Miltus beriame į plastikinį maišelį kartu su žiupsneliu druskos ir pipirų. Dedame vištienos krūtinėles ir gerai papurtome, kad mėsytė pasidengtų miltais.
O tada tradicinis paniravimas - nupurtome miltų perteklių, mirkome kepsniuką į kiaušinį ir į džiūvėsėlius su visomis gėrybėmis.
Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, papurškiame alyvuogių aliejumi ir dedame kepti į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 10 minučių, tada apverčiame ir kepame dar 10 minučių. (kepimo laikas gali varijuoti priklausomai nuo orkaitės)
Kol kepa kepsniukai, pasidarome padažą. Svieste pakepiname šalotus kol taps permatomi, apie 5 minutes. Dedame česnaką ir dar pakepame porą minučių. Pilame vištienos sultinį ir verdame kol jo liks pusė kiekio. Tada sudedame garstyčias ir supilame grietinėlę. Paskaniname druska ir pipirais ir verdame ant vidutinio karštumo ugnies kol sutirštės. Paragaujame ir pagal skonį pridedame grietinėlės ar garstyčių. Paliekame šiltai ant mažiausios ugnies kol iškeps vištiena.
Vištieną patiekiame su pageidaujamu garnyru, prieš patiekiant apipilame padažu ir pabarstome kapotomis petražolėmis .
Skanaus!


Šaltinis Italian food forever

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą