2012 m. sausio 3 d., antradienis

Angliški pyragaičiai - pastries

Šiuos pyragaičius, ar net sakyčiau pyragus skanavome dar prieš kalėdas, bet per keliones ir darbus nebuvo laiko įdėti recepto. Bet štai pagaliau, tradicinių angliškų pyragaičių receptas. Mums jie labai priminė karaimų kibinus, tik šiek tiek didesniame variante. Anglai juos daro su kuo tik įmanoma, su mėsa ir daržovėmis, su vištiena, vien tik su daržovėmis ir t.t. Šiuos gaminau iš Oliverio naujosios knygos - Jamie's Great Britain.


 Tešlai reikia:
500 gr įprastų miltų
jūros druskos
250 gr šalto nesūdyto sviesto
1 didelis kiaušinis, išplaktas

Įdarui:
350 gr kapotos mėsos
1 svogūnas
1 bulvė
1 maža cukinija
1 maža morka
žiupsnis malto muskato
jūros druskos ir baltų pipirų
po šakelę šviežio rozmarino ir čiobrelio
alyvuogių aliejaus
(įdarui galite naudoti kokias tik pageidaujate daržoves, priklausomai nuo sezono ir šaldytuvo turinio, aš pvz. nenaudojau cukinijos ir bulvės, o naudojau pavasarinius svogūnėlius ir saliero stiebą)


Beriame miltus į dubenį kartu su žiupsniu druskos. Sudedame gabalėliais pjaustytą sviestą ir gerai pertriname pirštais. Pilame 200 ml vandens ir gretai viską sumaišome rankomis. Ilgai minkyti nereikia, kad tik viskas suliptų ir susimaišytų.
Mėsą sumaišome su 1 cm kubeliais supjaustytomis daržovėmis ir užtarkuojame ar įberiame žiupsnį muskato. Dedame žiupsnį druskos ir pipirų. Sukapojame prieskonines žoleles ir sumaišome kartu su kitais ingredientais. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir atidedame į šalį.
Tešlą padaliname į 6 lygias dalis ir iš kiekvienos suformuojame rutuliuką. Pabarstome miltais stalą ir kočėlą. Iškočiojame apie 20 cm skersmens ir 0,5 cm storio blyną. Dedame įdaro, dar pašlakstome alyvuogių aliejumi, blyno kraštą patepame kiaušiniu, užlenkiame ir užspaudome/užlankstome pagal pageidavimą. Patepame pyragus plaktu kiaušiniu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Man buvo kilęs klausimas, ar iškeps daržovės per šį laiką. Atsakymas aiškus - taip daržovės, kaip ir mėsa kuo geriausiai iškepė.
Skanaus!

11 komentarų:

  1. kur Jamie's ten ir as :D isivaziduoju, kad skonis puikus!

    su naujais!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, tikrai puikus, kaip kibinai tik sveikesni - su darzovem :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viktorai, su Naujais! ;)

    Tos knygos dar neturiu, sakyk, ar verta dėmesio? Ar ją išskirtum kaip geriausią iš visų Oliverio knygų?
    Receptas šaunus, dedu į favourites :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir Tave Mindaugai su Naujais!
    Negaleciau isskirt jos kaip geriausios, bet kad daugiausiai receptu tai faktas. Ir receptai visi tradiciniai angliski. Is pradziu pasirode man nelabai idomi, bet kuo toliau tuo daugiau atrandu joje dominanciu receptu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šaukštelis acto bei šiek tiek vandens ir praktiškai empanados - siaubas kaip jų norėčiau dabar. Išvis esu priklausoma nuo pyragėlių - juos patogu neštis ir labai skanu valgyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tešlos receptas ir tešlos paruošimo aprašymas skiraisi. O kam reikalinga kiaušinis, jei ruošiant tešlą jo dėti nereikia? ir iš kur atsiranda vanduo? Atsiprašau, gal ir kvailus klausimus rašau, bet norisi suprasti kaip ta pyragėlių tešla paruošiama. AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
  7. Su Naujais :) Tikekimes dziuginsi ir siais metais mus visus savo kulinariniais sedevrais :) Ar ne sausi jie,atrodo tai sausoki viduj?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiskas,parasyta,kad isplaktu kiausiniu patepame krastus ir paskui patepame pyragus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Indre, taip cia labai panasu :)
    Anonimiskas, as rasiau pagal Oliveri, o jo receptuose daug tokiu kabliuku galima surast. Bet ar tai problema, jeigu taip, galiu irasyti vandeni i sudeti. O del kiausinio tai Eugenija jau atsake :)
    Skandinave anokie cia sedevrai, o dziugint tai pasistengsiu ir namiskius ir skaitytojus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Viktorai, supratau, reiks pas brolį dovanų paprašyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Prasyk Mindaugai, dabar kai ptik maciau po 10 svaru jas pardavineja :)
    Skandinave, ne nesausi jie buvo, skyscio pakankamai :)

    AtsakytiPanaikinti