Manau visi vilniečiai žino kas yra fidžinas su korėjietiškomis morkomis. Tai yra tikras gėris! Parduotuvėje galima įsigyti Kėdainių konservų fabriko gamintų morkyčių, jos labai skanios. Tačiau, kai nėra galimybės patekti į lietuvišką parduotuvę, ar norisi tiesiog savo gamintų skanėstų be jokių "E", tada šis receptas yra tikras išsigelbėjimas. Galima nusipirkti maišelį rusiškų prieskonių "dlia morkovi po koreiskii" arba galima tuos pačius prieskonius sukomponuoti patiems, tuo pačiu pareguliuojant vieno ar kito norimo ar mažiau norimo ingridiento kiekį. Aš darydamas šias morkytes nedėjau kalendros, bet manau, kad jos šiek tiek reikia.
Reikia:
1 kg morkų
75 ml rapsų ar saulėgražų aliejaus
5-6 šaukštų obuolių acto
5-6 skiltelių česnako
pusė svogūno, labai smulkiai sutarkuoto (paskutiniu metu svogūno į morkas netarkuoju, o pekepinu jį nepjaustytą tame pačiame aliejuje, kurį pilsiu ant morkų. Prieš supilant alieju svogūną išmetu.)
prieskonių mišiniui:
1 šaukštelis druskos
po pusę šaukštelio: cukraus, maltos raudonos paprikos, kajeno pipirų arba čili miltelių, malto imbiero, maltos kalendros, maltų juodųjų pipirų.
Morkas nuskutame ir sutarkuojame specialia tarka plonais šiaudeliais (jei neturite galima pjaustyti rankomis). Česnako skilteles išspaudžiame į morkas, sudedame svogūną, supilame actą ir prieskonius. Viską labai gerai permaišome. Aliejų įkaitiname iki rūkimo ir supilame į morkas, viską dar kartą gerai permaišome ir šiek tiek paslėgę statome į šaldytuvą parai ar bent nakčiai.
Tikras gardumynas garnyrui prie mėsos, vištienos ar šiaip kaip užkandis.
Skanaus!