Puslapiai

2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Kepta imperijos višta su Bombėjaus bulvytėmis

Šis receptas taip pat buvo atrastas naujausioje J. Oliverio knygoje. Kaip žinia anglai turi nemažai nacionalinių patiekalų, kurie yra kilę iš įvairių šios kadaise didžiulės imperijos kampelių. Šis patiekalas yra keptos vištos ir kario derinys, kuris puikiai tinka savaitgalio pietums. Nuostabiai dera švelnus aštrumas ir kuminų aromatas. Jamie rekomenduoja ją patiekti su orkaitėje skrudintomis Bombėjaus bulvytėmis (įdėsiu kaip atskirą receptą) ir gravy padažu, kurį aš šį kartą praleidau.


Vištai ir marinatui reikia:
1,4 kg vištukės
po 1 šaukštelį: išspausto česnako, tarkuoto šviežio imbiero, kapoto čili pipiro (aš nedėjau)
1 kupino šaukštelio pomidorų pastos
po 1 kupiną šaukštelį: maltos kalendros, ciberžolės, garam masala, malto kumino
2 kupini šaukšteliai naturalaus jogurto
2 citrinos
2 kupini šaukšteliai jūros druskos


 Sumaišome visus marinato ingridientus, vienos citrinos cultis išpaudžiame, kitą pasiliekame kepimui. Vištą gerai įtriname marinatu ir paliekame šaldytuve per naktį. Prieš kepimą į vištos pilvuką įkišame keletą kartų aštriu peiliu subadytą citriną. Kepame apie 1 val. 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, padėję ant grotelių virš kepimo skardos. Praėjus 40-ties kepimo minučių įdedame bulves atskiroje skardoje, virš vištos. Jei neturite gravy'io valgykite su norimu padažu, ir daržovėmis.
Skanaus!

10 komentarų:

  1. Aš, kaip bulbikių fanė, lauksiu labai jų recepto :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai į tas žirkles labai žiūriu, mat gražiai suraikyt vištos taip ir nemoku paprastu peiliu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. zirkles vistai labai geras dalykas :) rekomenduoju ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gerai ta tavo vista atrodo, man irg reikes prie vistienos pereit, o tai vis ant mesos sedziu :) Suintrigavai su tuo padazu, greiciau rodyk! ;) Patinka man sis marinatas, manau skonis dieviskas. Speju, alutis labai dera cia? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Zirkles yra geris, o ypac astrios :)
    Mindaugai, as padazo nedariau, ruosius tuoj bulves parodyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. He,ir kaip mum cia nutaikius,tokiam savaitgaliui atvaziuot :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kur to garam masala pirkt? yra prekybcentriuos?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Garam masala rasi pas azijatus ar babajus parduotuvese, paprastoj pardej kartais gali aptikt, bet tikrai ne visur.. ci toks indiskas prieskoniu misinys :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau radau kaip ir paciai pasigaminti ta indisku prieskoniu misinuka ;)

    AtsakytiPanaikinti